Пірати, базовані на території Нігерії, захопили у полон судно, серед восьми членів екіпажу якого шість громадян України.

Про це повідомляє з посиланням на родичів полонених спеціалізований портал Seafarers Journal на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

Як стверджується у повідомленні, у водах Гвінейської затоки 16 грудня був атакований човен STEVIA під прапором Камеруну. Озброєні пірати взяли в заручники 8 членів екіпажу і зникли Саме донька одного з полонених моряків і розповіла, що з 8 заручників - 6 українців (капітан, старший помічник, 2-й помічник капітана, стармех, електромеханік і вайпер). На судні залишилося 7 членів екіпажу.

корабель біля берега моря, фото Pxhere
корабель біля берега моря, фото Pxhere

"Звертаюся до вас за допомогою. 16.12.2020 в Нігерії було взято в полон 8 осіб (6 українців) з суховантажу STEVIA, господарями якого з травня 2020 року стали албанці. Серед заручників мій тато - Резніченко Семен Іванович (40 років) віддавав себе цій непростій професії, старший помічник капітана, громадянин України. На жаль, імена інших членів екіпажу, які потрапили в полон, - мені невідомі", — розповідає жінка і просить допомоги у з'ясуванні будь-яких деталей: "Може бути, хтось був на пароплаві STEVIA з травня 2020 по жовтень 2020 року, може чийсь чоловік, син, батько чи дідусь зараз там знаходиться, і родичі не знають нічого !!!!

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Може у когось залишилися копії контрактів, номери телефонів, імена - будь-яка інформація буде корисна!"

Згідно з останньою інформацією, судновласник з родичами на зв'язок не виходить, на листи, повідомлення, дзвінки не відповідає. У родичів моряків немає ніякої інформації про своїх близьких і стан їхнього здоров'я. Також відомо, що у екіпажа були проблеми з водою і харчами.

Нагадаємо, У Гвінейській затоці корабель потерпів напад піратів, в полон потрапили семеро українців.

Як повідомляв Знай.ua, СБУ затримала віроломного командира бойового корабля.

Також Знай.ua писав, що російська субмарина з ядерною зброєю отримала ім'я видатного українця.