Біля берегів Габона пірати напали на корабель з українцями. У полон потрапили семеро наших земляків. Інцидент трапився в Гвінейській затоці, неподалік від столиці Габону Лібревіля. Пірати взяли в заручники сімох українських моряків з контейнеровозу MSC TALIA F.

Зазначається, що на борту судна перебувало 17 членів екіпажу, серед яких громадяни України. Судно прямувало зі столиці Того Ломе до габонського Лібревіля. Зараз корабель продовжив рейс.

Африканські порти, скріншот: YouTube
Африканські порти, скріншот: YouTube

Крім того, пірати напали на танкер Stena Important, що стояв на якорі. Попередньо, члени екіпажу судна зараз знаходяться в безпеці. Раніше членів екіпажу судна "Alpine Penelope", яких захопили пірати в лютому 2020 року біля берегів Нігерії, звільнили з полону. Разом з ними 11 березня повернувся на батьківщину український моряк Дмитро Голяненко.

Варто зауважити, у виправних центрах півдня Італії як засуджені або затримані перебувають 158 громадян України. З них - 131 особа засуджена і відбуває покарання, а 27 утримаються під вартою. У Греції протягом 2019 року затримали 36 українських моряків, а у 2020-му - двох. При цьому минулого року там засудили за нелегальні перевезення мігрантів 29 українських моряків, а у 2020 році — дев'ять.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За контрабанду людей передбачається до 25 років позбавлення волі. Раніше в Греції зняли звинувачення з двох ув'язнених українських моряків зняли звинувачення з двох ув'язнених українських моряків.

Габон, скріншот: YouTube
Габон, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Чи загину я від коронавірусу?"- з'явилася можливість розрахувати ймовірність онлайн. Згідно з даними такого сайту, все залежить від статі, віку та країни проживання.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Невже історія повториться? Чума 1346-1353 була біологічною зброєю і почалася теж з Китаю. Епідемію чуми назвали "чорною смертю". Почалася вона теж в Китаї, перекинувшись з щурів на бліх, з бліх на монголо-татар.

Також "Знай.ua" писав, що смертоносний коронавірус влаштував масштабний хаос у світі, що відбувається в країнах під час пандемії.