Відомий український журналіст, телеведучий і незмінна зірка програми про подорожі "Світ на виворіт" Дмитро Комаров згадав про трагедію, яка трапилася рівно рік тому, 8 січня, 2020 року з українським літаком Boeing 737.

Телеведучий висловив свої слова співчуття і заявив, що цю аварію забувати не можна.

Про це стало відомо завдяки публікації Дмитра Комарова в мережі Facebook.

Катастрофа Боїнга\Фото DW
Катастрофа Боїнга\Фото DW

"Пам'ятати. Не забудемо. 08.01.2020. Рівно рік тому. Авіакомпанія МАУ. Рейс PS752. Бортовий номер UR-PSR (Romeo). Рейс Тегеран-Київ. Літак Boeing 737-800 (на фото, 2016 року, за мірками цивільної авіації, можна сказати, практично новий - йому було 3 роки і 6 місяців). На борту були громадяни України, Канади, Великобританії, Швеції, Ірану, Афганістану. Всього - 176 осіб. Давайте згадаємо їх. Вшануємо пам'ять.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Літак збили. Невинні люди загинули жахливою смертю. Ті, хто не загинули відразу, встигли все зрозуміти. Ми зобов'язані пам'ятати. А наша держава зобов'язана не дозволити з роками "забутися" цій трагедії і не залишити розслідування незавершеним. Підтримувати сім'ї загиблих. І домогтися компенсацій з боку Ірану. Вічна пам'ять. Співчуття сім'ям. Сумуємо...", - пише Дмитро Комаров.

Публікація Дмитра Комарова, скріншот: Facebook
Публікація Дмитра Комарова, скріншот: Facebook

Публікація Дмитра Комарова, скріншот: Facebook
Публікація Дмитра Комарова, скріншот: Facebook

Відомо, що в першу річницю авіакатастрофи під Тегераном уряди України, Афганістану, Великобританії, Канади та Швеції пообіцяли притягнути Іран до відповідальності за те, що трапилося. В опублікованій в п'ятницю, 8 січня, заяві вони вказали на необхідністі "встановлення справедливості" і забезпечення "виплати компенсацій Іраном повною мірою сім'ям загиблих і постраждалим державам".

Раніше повідомляли, Іран оприлюднив дані чорного ящика Боїнга МАУ - намагалися контролювати до останнього.

Як повідомляв Знай.uа, представники Ірану припинили тікати - переговори у справі про збитий український "Боїнг" розпочато.

Знай.uа писав, Іран зізнався, куди подів ящики зі збитого "Боїнга".