Рада національної безпеки та оброни (РНБО) має терміново запровадити санкції проти керівника НКРЕКП Валерія Тарасюка і всіх членів комісії, які систематично працюють в інтересах Росії і підривають енергонезалежність України.

Про це заявив лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко.

«Пропоную президенту терміново розглянути на РНБО ситуацію в енергетиці і стан підготовки до наступного опалювального сезону. За результатами засідання РНБО накласти санкції на Тарасюка і всіх членів НКРЕКП, які відверто і системно працюють на Росію, знищуючи в інтересах ворога енергетичну незалежність України», - заявив Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

Він наголосив, що корупційні рішення НКРЕКП в інтересах трейдерів-спекулянтів заганяють у великі збитки та банкрутство національні енергокомпанії.

«Це ставить під реальну загрозу можливість їх підготовки до наступного опалювального сезону. Під цим штучно створеним приводом суспільство знову переконуватимуть у необхідності відновлення імпорту електрики з Росії», - зазначив Ляшко.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Політик зазначив, що така політика НКРЕКП і влади загалом веде до втрати енергонезалежності України і корупційного збагачення наближених до регулятора осіб, ціною втрати українцями сотень тисяч робочих місць.

Нагадаємо, 2 липня ціни на електроенергію на «ринку на добу наперед» (РДН) упали до історичного мінімуму. За інформацією Міністерства енергетики, причиною стали зловживання трейдерів та посередників в сегменті РДН..

4 липня НКРЕКП лише тимчасово, на 4 дні, заборонила трейдерам подавати заявки на продаж струму нижче реальної собівартості його виробництва на АЕС. Однак держпідприємства «Енергоатом» та «Центренерго» назвали ці кроки недостатніми.

6 липня відбулася нарада в Міненерго, за результатами якої міністр Герман Галущенко вкотре закликав регулятор НКРЕКП припинити махінації трейдерів та посередників на енергоринку.

Того ж дня Антимонопольний комітет повідомив про намір розслідувати маніпуляції трейдерів на ринку електроенергії.