Чи може прийняття закону про підвищення податкових ставок призвести до масових протестів? Це питання у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Протести після прийняття цього закону можливі. Не випадково найбільш непопулярні закони ставлять на розгляд влітку, коли народ розслаблений. А коли закон почне діяти – наприклад, з січня наступного року – вже буде пізно щось робити. Ось і зараз, на той час, коли до народу дійде суть справи, закон буде вже працювати повною мірою. Схоже, влада саме на це і розраховує. Але ж народу постійно потрібно стежити за своїми обранцями, контролювати їх: що вони там роблять?», - вважає гість програми.

На його думку, відсутність контролю над діяльністю влади призводить до дуже сумних наслідків.

«Те, за що вони голосують, потім погіршує життя кожного громадянина. І це не просто слова. Ось за цими законами ми якраз і спостерігаємо такий ефект. А перед цим депутати прийняли інші закони, про «підвищення податкової культури», але для народу це стало «податковою пасткою». Люди, по суті, опиняються у пастці», - каже Андрій Павловський.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, міжнародні інвестори відмовляються від намірів вкладати гроші в Україну через цей законопроєкт.

Також Знай.ua повідомляв, що аналітик В'ячеслав Черкашин прогнозує, що законопроєкт призведе до занепаду національної економіки.