Байдену не потрібна неконтрольована ескалація з Путіним, тому він перейшов до формату поважної ворожості, вважає російський опозиційний політик і громадський діяч Дмитро Гудков. Він поділився своїми думками у програмі «On Target з Капітаном Гарі Табах».

«Все дуже просто, Байден людина з великим досвідом в дипломатичній роботі і в принципі на дипломатичному рівні ображати навіть противника не прийнято. Я думаю, він зрозумів, що назвав Путіна вбивцею випадково, так сказати вирвалося. Далі пішла неконтрольована ескалація на кордонах з Україною. Після чого Байден подзвонив Путіну і на дипломатичному рівні вирішив зняти напругу», - сказав він.

Гудков вважає, що Байден все зробив правильно, зустрівшись спочатку з союзниками по НАТО, потім по G7, потім з Євросоюзом, а Путіну він вже озвучив прийняті рішення від імені колективного Заходу, тим самим вказавши, що місце Путіна після союзників по країнах НАТО.

«Американський президент, напевно, за своїм статусом має підтримувати демократію і протистояти авторитарному режиму, але в першу чергу він американський президент і він буде переслідувати американські інтереси, і я це прекрасно розумію. Плюс Америка - це країна демократична, це країна інститутів, тому головне завдання для Байдена – об'єднати колективний Захід у протидії Китаю, а Путін – другорядне», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Малика, що Джохар Дудаєв був специфічною людиною.

Також раніше для Знай.ua Табах заявляв, що Україна рано чи пізно вступить в НАТО.