Одеська митниця припинила процес оформлення закордонних вантажів. Відомо, що минулого тижня імпортні вантажі оформлювали тільки компанії з так званим "білим" вантажем. Однак кількість даних вантажів досить невелика.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомляють представники компаній-імпортерів.
Ті імпортери, які використовували інші схеми мінімізації платежів, не подають свої вантажі до оформлення через побоювання бути викритими в подібних діях і отримати відповідні санкції.
У прес-службі Одеської митниці, у свою чергу, повідомили, що вона працює в штатному режимі і готова здійснити оформлення вантажів, як тільки їх власники або представники подадуть їх до оформлення.
"Ми оформляємо вантажі, за законодавством, тільки в тому випадку, якщо власник цього вантажу або уповноважена ним особа подає вантаж до оформлення. Якщо вони з якихось причин не подають вантаж до оформлення, відповідно, ми його і не оформляємо... Якщо і є якісь моменти, то вони пов'язані не з роботою митниці, а з власниками вантажів", - сказала агентству прес-секретар митниці Олена Гусєва.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нещодавно прямо у столичному ресторані активісти "Стоп корупції" вручили подарунок начальнику митного поста "Столичний" Київської міської митниці ДФС Сергію Тупальському.
За словами журналістів, один з українських політиків розповів ЗМІ деякі цікаві подробиці діяльності митного поста "Столичний".
"У 2010 році Сергій Тупальский разом з рідним братом Олександром Тупальским заснував митно-брокерську компанію ТОВ "Тріумф-СВ". Схема роботи проста - як тільки Сергій Тупальський приходить керувати черговим митним постом, він перенаправляє всі найприбутковіші підприємства і організації оформляти документи саме через фірму свого брата", - розповів нардеп.
Як повідомляв портал "Знай.uа" український Мінфін пропонує вдосконалити механізм взаємодії митниць і контролюючих органів під час митного оформлення товарів за принципом "єдиного вікна" та гармонізувати законодавство щодо державного контролю безпеки та якості харчових продуктів.