Художник з Великобританії Грег Пек в комісійному магазині купив стару дерев'яну скриню, до якої, швидше за все, ніхто не заглядав дуже тривалий час.

Цікаво, що всередині він знайшов негативи фотографій, знятих на початку XX століття. Коли його син показав знахідку в твіттері, користувачі влаштували розслідування, щоб з'ясувати, хто ж зображений на знімках і за яких обставин їх знімали. Завдання виявилося нелегким, але дещо вже вдалося з'ясувати. Про це пишуть британські ЗМІ.

Житель англійського Ессекса, 70-річний Грег Пек шукав на барахолці старі годинники, але помітив дещо цікавіше. Його увагу привернув дерев'яний ящик, всередині якого виявилися скляні пластини з негативами дуже старих фотографій. Пек колись працював у сфері друку, і фотографії його відразу зацікавили, пише ITV News. За його словами, він здивувався, що пластини збереглися так добре.

"Я подивився крізь скляний негатив на світло, сфотографував його на свій айфон і перетворив на позитив. Мене здивувало, якими гарними були знімки. Проблема зі скляними негативами в тому, що вони вицвітають", - заявив Грег Пек.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Скотт Пек, син Грега, запостив фотографії і скриньки, і негативів у себе в твіттері, і його пост всього за добу набрав величезну популярність.

Більшість знімків були сімейні. На них були батьки, діти, а іноді й кілька поколінь відразу.

Грег і Скотт перевели всі фото в більш звичне забарвлення. Один з членів сім'ї на знімках виявився військовим, а значить, за його уніформою можна було приблизно визначити, коли зроблено фото.

Але найзагадковіша знахідка була на дні скриньки. Це був список якихось місць, причому одні назви були вказані англійською, а інші — французькою.

"Ось список, який вкладений в ящик на самому дні. Він англійською, але ми думаємо, що згадуються і французькі назви. Можливо, це фотографії з канікул? Якщо так, припустимо, сім'я була досить забезпеченою", - написав Скотт Пек.

У коментарях користувачі стали будувати свої здогади про те, що може означати список і хто може бути зображений на фотографіях. Хто ж це може бути?

Варто нагадати, що розмови про те, що наша цивілізація далеко не перша, в наукових колах ведуться давно. Пошуки слідів цих древніх цивілізацій ведуться як на суші так і під водою.

Нагадаємо, містична чупакабра налякала чоловіка до смерті.

Як повідомляв Знай.uа, 20 років лежав у городі: чоловік знайшов труп колишнього своєї дружини.

Знай.uа писав, стародавня колісниця проллє світло на місце Індії в світовій історії.