Кожен рік 2 вересня в Україні відзначається День нотаріату. Варто відзначити, що це свято вважається одним із наймолодших в нашій країні.

День нотаріату України 2018: історія свята

Це свято було засновано тільки в 2010 році. І з того часу всі працівники нотаріату України отримали своє професійне свято. І цей факт говорить про те, наскільки вони важливі для нашої країни.

Таке свято в нашій країні з'явилося завдяки Українській нотаріальній палаті, в якій наразі перебуває близько 5 тисяч фахівців. Так, у 2007 році держструктура звернулася з проханням про заснування цього свята. Але, через різні бюрократичні проблеми, створення Дня нотаріату довелося відкласти.

Історія започаткування свята мала своє продовження у 2009 році. Тоді 15 червня пропозицію нотаріусів підтримало міністерство юстицій України. У листі президентові говорилося: "нотаріус є природним захисником прав людини, оскільки надає незалежну і неупереджену юридичну допомогу на засадах рівності, законності і справедливості".

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Співробітники міністерства юстицій впевнені, що створення такого свята, як День нотаріату України стало б чудовим показником того, що у всій країні визнають і підтверджують авторитет працівників цієї професії. Також у міністерстві вважають, що ця дата - справедлива винагорода за досягнення і успіхи представників цієї професії.

День нотаріату України 2018: традиції свята

Говорити про традиції цього свята поки що рано, адже він дуже молодий. Звичайно, в цей день в невеликих компаніях День нотаріату України відзначається серед колег і їх родичів. Крім того, в різних організаціях, як приватних, так і державних, найкращі нотаріуси отримують премії та привітання.

Варто відзначити, що, незважаючи на те, що День нотаріату вже офіційне свято, вихідні дні на честь нього українці не отримають, так як це професійне свято.

І тепер щорічно 2 вересня фахівці даної професії отримують привітання від керівництва та колег.