Таких днів було дуже мало, але готувалися до них дуже сильно. Іноді, коли приходив лісовик, і йому перетинали дорогу, то живих людей і не залишалося. Але сьогодні він просто приходить пустувати з соломою.

За переказами на Агафона Огуменника лісовик приходить на тік, перевертає снопи, розкидає солому по всьому селу, ховає її. Загалом сам собі знаходить розвагу. Тому люди, щоб весь річний труд не пішов на смарку, виходять стерегти свою соломку. Щоб лісовик не зміг нашкодити потрібно надіти на себе тулуб задом на перед, на голову пов'язати рушник, взяти залізну кочергу і накреслити нею навколо току і себе коло. Тоді лісовик не зачепить.

У ліс ходити теж не можна, як і в будь-який інший день, який був пов'язаний з витівками лісовика. Кажуть, що він особливо любив молодих дівчат, тому їх в ліс не пускали в першу чергу. До речі, якщо зустрінете людину в червоному кушаку, ліва половина жупана запахнута на праву, а взуття перепутане з правої ноги на ліву, то цілком можливо, що це лісовик маскується. Саме так його зображували в людській подобі.

Для іменинників сьогодні теж є кілька цікавих речей. Вважається, що люди, які народилися 4 вересня будуть дуже добрими, але легко ображаються навіть на дрібниці. Їх талісманом є берил і потрібно носити його частіше.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

  • Якщо весь день було сонячно, значить така погода протримається до кінця місяця.
  • 4 вересня в лісі мало грибів, а горіхів багато - зима буде холодною і сніжною.
  • Якщо тепло і летить павутина, то осінь буде теплою, а сніг випаде не скоро.
  • Якщо павутина летить низько, то зима буде теплою, а високо - холодною