День заснування міста Лос-Анджелес

Раніше на місці Лос- Ан джелеса, ще в 16 столітті на цих прибережних територіях жили індіанські племена чумаш і тонгва Іспанські місіонери в 1791 році вперше організували тут поселення і назвали його «Селище Діви Марії, Цариці Ангелів» - Ель-Пуебла-де-Лос - Андхелес. Так, протягом кількох десятиліть це було лише маленьке містечко. Але вже в 19 столітті з маленького містечка виросло найбільше світське поселення Каліфорнії.

Назва скоротилася до Лос- Анхелес, після того, як місто стало під володінням Мексики в 1835 році. А після поразки Мексики в американо-мексиканській війни, воно перейшло до Америки в 1848 році. Ось тоді поселення і стало називатися Лос-Анджелес. Це місто отримало свій офіційний статус в 1850 році. Тоді в ньому було близько 1600 жителів. А сьогодні це найбільше місто в Каліфорнії і друге за чисельністю в США (15 млн. чоловік).

Православні свята:

  • Післясвято Успіння Пресвятої Богородиці.
  • Мучеників: Агафонік, Зотика, Феопрепія (Боголєпов), Акиндина, Северіана та інших.
  • Священномученика Горазда, єпископа Богемського і Моравії-Сілезького.
  • Священномученика Афанасія єпископа, преподобного Анфуси і слуг її, мучеників Харісіма і Неофіта.

Агафон Огуменник 4 вересня

Церковний календар показує, що сьогодні вшановують пам'ять мученика Агафоніка Нікомидійського. Він постраждав за християнство в 4 столітті. Тому і перша частина свята називається в його честь. А друга - дуже давній звичай, в якому ще чуються відгомони язичництва.Старовинне повір'я говорить, що сьогодні лісовик приходить на тік, щоб познущатися над соломкою і влаштувати розгардіяш. Тому кожен господар споряджався в кожух навиворіт, в рушник, зав'язаний на голові, брали кочергу і виходили вартувати свої запаси від лісовика. Навколо току потрібно було накреслити коло і сісти в нього. Так вважали, що лісовик не зможе пройти.

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Аріадна, Опанас, Василь, Гаврило, Іван, Іларіон, Исаакий, Макар, Михайло, Федір, Фелікс

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще