Фестиваль фламенко

Цей фестиваль традиційно проходить в Севільї, раз в два роки і триває протягом місяця. Перший фестиваль був в 1980 році. Відкриття щороку в різну дату.Фламенко - традиційний музично-танцювальний стиль, представлений десятками різновидів. танці і пісні фламенко, як правило, супроводжуються грою на гітарі, грою на перкусійному ящику, ритмічним биттям в долоні, іноді - звуками кастаньєт. В 2010 році ЮНЕСКО присудила фламенко статус об'єкта Всесвітньої спадщини.

Для туристів в Севільї можна не тільки дивитися і слухати фламенко, а й спробувати самому. Гість може знайти академію, в якій можна швидко навчитися основам танцю, а таких академій дуже багато в місті. І вже через пару днів можна виходити зі своїм танцем на фестиваль.

День святителя Петра

Щороку 6-го серпня відзначають День святителя Петра, який був першим митрополитом і покровителем Москви. У церковному календарі ця дата відзначена з 1480 року. Тоді святитель Петро, який був першим святим Москви, був митрополитом Київським і всієї Русі в 14 столітті.Він вирішив перенести кафедру Київського митрополита в Москву, чим чимало посприяв становленню Москви столицею Русі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Православні свята:

  • Священномученика Євтихія, учня апостола Іоанна Богослова.
  • Перенесення мощей святителя Петра, митрополита Московського, всієї Русі, чудотворця.
  • Преподобного Арсенія Комельского.
  • Мученика Татіона.

Євтихій Тихий 6 вересня

Сьогодні вшановують пам'ять Євтихія священномученика, який був учнем апостолів Павла і Іоанна Богослова. І хоча він не входить в апостоли від 70-ти, він зробив так багато, що його теж стали називати апостолом. Його засудили до смертної кари, тому Євтихій помер смертю мученика. На Русі ж дивилися на вітер, очікували несильного, щоб лляне насіння не осипалося.

Іменини в цей день

Арсеній, Георгій, Кузьма, Максим, Петро