В Україні цього року вже не вперше піднімуть ціни на алкоголь. Нову мінімальну оптову та роздрібну вартість нещодавно перерахував Кабінет міністрів.

Нові ціни на алкоголь


Згідно постанови, зростуть ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби на 12,4-19,6%; віскі, ром і джин - на 12%; коньяк - на 6,6-9,5% і вина – на 4,5-13,5%.


Мінімальну роздрібну ціну на півлітрову пляшку горілки пропонується підвищити – до 89,4 грн. Мінімальні оптово-відпускні ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби підвищуються – до 321 грн/літр 100%-го спирту. Мінімальні ціни на вина натуральні підвищені до 42 грн за пляшку 0,7 л у роздрібній торгівлі, на кріплені вина і вермути – до 49 грн, на шампанське за пляшку 0,7 л – до 89 грн.


Документом також передбачено збільшення мінімальної оптово-відпускної ціни коньяку "три зірки" з нинішніх 386,98 грн за 1 літр 100% -го спирту до 412,5 грн, роздрібної – з 597,3 грн до 641,6 грн, "чотири зірки", відповідно, з 412,85 грн до 455,2 грн і з 645,17 грн до 696,7 грн.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще


Коньяк по типу "п'яти зірок", як не дивно, впаде в ціні, але це стосується тільки оптових закупівель для торговельних мереж: замість 495,95 грн - 481,6 грн. А от роздрібна вартість навпаки – зросте. Якщо раніше коштував 692,6 грн, то незабаром - 758,3 грн. У пояснювальній записці додали, що така вартість була попередньо погоджена ще восени минулого року.


Як зазначили у Кабміні, такий крок обумовлений ростом цін на складові, компоненти виробництва, зокрема, цін на спирт, тару, комплектуючі. Постанова набуде чинності через 10 днів після його опублікування.


Цікаво, що за статистикою минулого року до 5% українців купували алкоголь в інтернеті. Почали активно "затарюватися" косметикою, а також простими побутовими товарами - 42% і 35%. Втім, експерти застерігають, що шукати спиртне у мережі: це ніби замовити кота у мішку і може закінчитися дуже ризиковано. Особливо багато зараз сайтів, котрі маловідомі, але торгують алкоголем у великих дозах.


Швидше за все, вони збувають фальсифікований товар, тому якщо вже вирішили купувати щось в інтернеті, будьте обачні і звертайте увагу на виробника та його репутацію на ринку.


Дивіться: як зміняться ціни на алкоголь?


Нагадаємо, в Україні перерахують мінімальну заробітну плату та пенсію.
Як повідомляв Знай.ua, у мережі з'явилися неоднозначні фотографії харківського санаторію "Роща".
Також Знай.ua писав, у Києві розкрили масштабну податкову аферу.