У Києві викрили масшабную аферу, завдяки якій двоє співробітників столичних підприємств складали в кишеню все, що повинно було піти до бюджету у вигляді податків. Так, компанії займалися виробництвом обладнання для дорожньої інфраструктури і продавали її, для державних підприємств в тому числі.

Як повідомляє прес-центр Головного управління Державної фіскальної служби в Києві, протягом 2017-2018 років працівники цих підприємств не доплатили в українську казну 4,7 мільйона гривень. За документами це були господарські операції з купівлі матеріалів, яких, зрозуміло, і в помині не було.

За рішенням суду правоохоронці провели 6 обшуків у підозрюваних, в ході яких вдалося вилучити 290 тисяч в іноземній і національній валюті. Також при обшуку вилучили комп'ютерну техніку, декілька інформаційних носіїв, 12 банківських карт, 5 штампів і 9 печаток, у тому числі і суб'єктів, у яких нібито купувалися матеріали.

На все це майно наклали арешт, досудове слідство триває.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Нагадаємо, злочинці вигадують все нові способи для здійснення прикрих порушень. Нещодавно у Києві працівники кіберполіції затримали кількох людей, підозрюваних у злочинах в мережі інтернет.

Як повідомляв "Знай.uа", прокуратура Київської області спільно з співробітниками УЗЭ викрила двох службовців державного підприємства міжнародного аеропорту "Бориспіль" на отриманні хабара.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що мобільний фішинг - це шахрайство, яке просто так не зникне. За словами Verizon, 90% всіх інцидентів з порушеннями даних починаються з фішингу - і мобільний є найбільш швидкозростаючим вектором атаки. Дослідження показують, що новий сайт фішингу створюється кожні 20 секунд. Тим не менш, в рамках мобільного фішингу зловмисники використовують безліч різних методів і кампаній, що утрудняє підтримку новітніх загроз.