Пенсії українців будуть рости разом із зростанням мінімальних зарплат, про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"Одним з головних досягнень пенсійної реформи є запуск механізму автоматичного осучаснення пенсій. Кожен рік пенсії автоматично перераховуються за єдиною формулою: 50% зростання інфляції плюс 50% зростання середньої заробітної плати. На отриманий за цією формулою відсоток будуть підвищені пенсії", — розповіли в міністерстві.

У Мінсоцполітики відзначили, що зростання мінімальної зарплати дозволить продовжити детінізацію економіки.

"Детінізації доходів прямо вплине на зростання фонду оплати праці, як це сталося після збільшення мінімальної зарплати вдвічі, і створить ресурс для підвищення пенсій. Також, збільшення мінімальних зарплат сприяє зростанню рівня середніх зарплат. Єдиний вплив на інфляційні процеси буде відбуватися через збільшення купівельної спроможності громадян, що є позитивним ефектом у вигляді додаткового попиту та зростання обсягів виробництва, а отже і зростання економіки", — додали в міністерстві.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в найближчим часом в Україні зміняться правила надання пенсійного забезпечення для громадян.

Ця інформація стала відома з закону "Про підвищення пенсій".
Тепер, починаючи з 1 січня 2019 року, лише ті українці зможуть вийти на пенсію у віці 60 років, у яких за плечима буде не менше 26 років робочого стажу.

Крім того, українці з робочим стажем не менше 15 років взагалі не зможуть претендувати на таку соціальну допомогу.

Наприклад, 60-річні українці, які будуть в 2019 році мати лише 15 років стажу зможуть вийти на заслужений відпочинок лише у 65 років. При цьому ті громадяни, які наберуть від 16 до 25 років робочого стажу, зможуть вийти на пенсію в 63 роки.

Чиновники розповіли, що кожен рік, до 2028, вимоги до майбутніх пенсіонерів будуть збільшуватись на 12 місяців. До того часу на законний відпочинок зможе вийти лише кожен другий пенсіонер. Іншим доведеться працювати до 63 або 65 років.

Нагадаємо, нова формула пенсії: життя українців незабаром "круто" зміниться.

Як повідомляв портал "Знай.ua", субсидії по-новому: у Гройсмана зробили важливу заяву.

Також "Знай.ua" писав, настає криза: українцям розповіли, як краще зберігати гроші.