Ми звикли до сучасної косметики, синтезованої з хімічних елементів і натуральних інгрідієнтів, але ще сто років тому все було по-іншому. Жінки йшли на великі жертви заради краси і користувалися косметикою з дуже дивних компонентів. Детальніше читайте в матеріалі Clutch.

Помада з жучків

Помада червоного кольору в 20 столітті робилася з жучка, який виробляє кармінову кислоту. Про нього знала ще Клеопатра.

Брови з козячої шкури

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У свій час в моді була моноброва. Дівчата, яким не пощастило бути в тренді, створювали її з деревної смоли та козячої шкури.

Рум'яна на основі кіноварі

Кіновар – це ртутний мінерал вулканічного походження яскраво-червоного кольору. Жінки змішували засіб з іншими компонентами і накладали на шкіру. Тоді ще не знали, що ртуть - це вкрай небезпечний елемент, який шкодить всьому організму.

Пудра для обличчя зі свинцевим порошком

У минулому вважалося, що бліда шкіра - це ознака аристократії. Щоб зробити шкіру білішою і приховати шрами дівчата накладали пудру зі свинцем. У такого засобу були страшні побічні ефекти: облисіння, запалення очей, гниття зубів.

Чорна фарба для зубів

У давнину вважалося, що чим чорніші зуб, тим вищий статус, значить людина їсть багато цукру, а цей продукт не з дешевих. Деякі вдавалися до обману і навмисно фарбували зуби у чорний колір за допомогою спеціальної речовини, темно-коричневого лаку, який виготовляли з розчину заліза в оцтовій кислоті.

Помада з китового жиру

У 20 столітті ця сировина стала дуже популярною серед виробників косметичних засобів. Якби жінки тих часів знали, що вони намазують на свої обличчя топлений жир гігантських морських створінь, можливо, багато хто з них відмовилися б від своїх помад.

Лак для нігтів з радієм

На початку 20 століття дівчата фарбували нігті лаком на основі радію. Однак, після декількох років використання жінки почали страждати від цілого букету страшних захворювань.

Краплі для очей з беладони

Якщо очі світяться значить жінка щаслива і здорова. Щоб привернути увагу шанувальників італійки зволожувати свої очі краплями з беладони, щоб зіниці розширювалися, а погляд ставав виразним. Після таких експериментів деякі модниці залишалися сліпими.

Нагадаємо, 5 чудо-масок врятують вашу шкіру від прищів.

Як повідомляв Знай.ua, вчені розкрили секрет раннього старіння, і це вам не сподобається.

Також Знай.ua писав, веснянки і природність: дівчата масово копіюють фірмову фішку Меган Маркл.