Є ряд чарівних фраз, які допоможуть вам встановити і зберегти довірливі стосунки і з малюками, і з підлітками. Читай про це в матеріалі Clutch.

Я тебе люблю

Це найнеобхідніша фраза з усіх. Малюкам її треба говорити якомога частіше, а підліткам у підходящі моменти.

Важливо час від часу доповнювати цю фразу і говорити "Я люблю тебе, навіть коли я злюся" — якщо раптом ти накричала на дитину. В такі моменти малюк може подумати, що ти його не любиш, якщо виражаєш негативні емоції.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Ще існує просто магічна фраза "Я люблю тебе, незважаючи ні на що". Цією фразою ти даси зрозуміти дитині, що ти її безумовно приймаєш і любиш, навіть коли вона злиться, хворіє, плаче, вередує, ниє, сумує, нудиться, приносить двійки зі школи, грубіянить, коли вона втомлена, сонна, слабка, весела.

Я на твоїй стороні

Це можна дати зрозуміти завуальовано, а краще говорити прямим текстом. Це не означає, що треба заохочувати будь-які вчинки, за неправильну поведінку дитина повинна нести покарання. Але робити це повинна ти, а не вчителька або сусідка. Скажи "Спасибі, що повідомили. Ми розберемося самі". І розберетеся. Дитина буде знати, що мама не дасть її в образу.

Я поруч. Скажи, коли тобі порібна буде моя допомога

Виховуй дитину самостійною, але в той же час, нехай вона знає, що у неї є надійний тил, на який можна спертися.

Що б я без тебе робила

Навіть якщо він допоміг очистити картоплю за годину (яку ти б очистила за 10 хвилин). Пам'ятай, що ти важлива людина для своєї дитини, і вона теж хоче бути важливим для тебе. Ця фраза підкреслить її значимість для тебе і її унікальність.

Давай разом … (приготуємо торт, подивимося фільм, пограємо)

Спільне проведення часу дуже зближує, до того ж дитина бачить, що мамі з нею цікаво, що їй подобається проводити з нею час. А це дуже зміцнює самооцінку і зближує членів сім'ї.

Нагадаємо, ці 4 питання допоможуть створити довірливі відносини з дитиною.

Як повідомляв Знай.ua, про що потрібно запитувати, щоб розвивати мислення дитини.

Також Знай.ua писав, до добра не приведе: 6 причин не залишати дитину у бабусі.