В Україні у п'ятницю, 7 вересня, різко погіршилися погодні умови, оголошено штормове попередження. Прес-служба Укргідрометцентру попереджає, що очікуються дощі, грози та шквальний вітер.

"В Україні, крім північно-східної частини, грози; на півдні країни в окремих районах град; у Вінницькій, Одеській, Миколаївській областях місцями сильні дощі; у південній і східній частині місцями пориви вітру та шквали 15-20 м/с", - йдеться в повідомленні.

За прогнозами синоптиків, 8 вересня в центральних, південних та Донецькій областях місцями пройдуть сильні дощі та грози, в Приазов'ї та східній частині місцями пориви вітру 15-20 м/с.

Зазначимо, що синоптик Наталка Діденко пояснила погіршення погоди в Україні. На більшій частині території України в суботу, 8 вересня, різко погіршиться погода, пройдуть дощі, це пов'язано з південним циклоном. Як повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook, атмосферний вихор вже накрив зливами окупований Крим.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

За її словами, пощастить тільки жителям Чернігівської, Сумської та Харківської областей, там очікується сонячна погода і до +27 градусів. У Києві 8 вересня місцями хмарно, дощі і похолодання до +18 +20 градусів. Діденко уточнила, що прояснення очікуються в неділю, 9 вересня, на заході України, на решті території буде сиро і навіть холоднувато. За її прогнозом, поліпшення синоптичної ситуації очікується з 11-12 вересня.

Раніше повідомлялося в Україні в найближчі дні кардинально зміниться погода. У вихідні 8 і 9 вересня стовпчики термометрів покажуть до 23 градусів тепла. У всіх регіонах, крім крайньої півночі, пройдуть грозові дощі. 8-9 вересня, зона опадів зміститься з заходу на схід і південь України. Температура повітря почне поступово знижуватися. Вітер посилиться, місцями пориви до 15-20 м/с.

У неділю 9 вересня синоптики прогнозують мінливу хмарність, опадів не очікується лише на Заході та Півночі, на решті території – грози і короткочасні дощі.

Нагадаємо, в Україні помітили унікальну аномалію.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що незворотна стихія змусила вчених бити тривогу.

Також "Знай.uа" писав, що вчені зафіксували "холодний" рекорд на всій планеті.