Психічне здоров'я набагато важливіше фізичного. Тому батькам пора перестати псувати психіку дітей і допускати такі непростимі помилки. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Виховують провиною

Постійне навіювання дитині почуття провини вчить його тільки тому, що почуття провини нестерпне. А діти, які думають, що провина — це жахливо, не в змозі сказати "ні" кому-небудь.

Перетворюють дитину в центр всесвіту

Якщо ваше життя крутиться тільки навколо ваших дітей, вони зростуть у впевненості, що всі навколо повинні їх обслуговувати. Навчіть дитину більше фокусуватися на тому, що він може запропонувати світу, аніж на тому, що він може взяти.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Дозволяють страхам впливати на свої батьківські рішення

Якщо ви будете постійно оберігати дитину вона просто не навчиться жити реальним життям. Всякий раз в тривожній ситуації вона буде ховатися.

Дають своїм дітям владу над собою

Ставлення до дітей як до рівних руйнує їхню психічну стійкість. Давайте їм можливість приймати самостійні рішення у простих питаннях, але у більш важливих речей вони повинні відчувати, хто головний.

Чекають досконалості

Очікувати від своїх дітей успіхів — цілком здорова річ. Але вимагати від них, щоб вони були ідеальними, загрожує поганими наслідками.

Дозволяють дітям уникати відповідальності

Дозволити дітям не допомагати по дому і не робити уроки може бути великою спокусою. Але даючи дитині доручення за віком ви виховуєте її самостійною.

Надміру оберігають своїх дітей від болю

Образи, смуток, тривоги — все це частина життя. Дозволяючи дітям відчувати ці хворобливі відчуття, ми тренуємо їх витримувати неприємне.

Вважають себе відповідальними за емоції своїх дітей

Якщо ви постійно підбадьоруєте або заспокоюєте дитини, ви берете на себе відповідальність за регуляцію її емоцій. Однак діти повинні самі розвинути цю навичку управління своїми почуттями.

Не даєте дітям робити помилки

Природні наслідки вчинків, ймовірно, кращий учитель життя. Дозвольте вашим дітям помилятися і покажіть їм, як вчитися на своїх помилках.

Плутають дисципліну з покаранням

Виховати дитину, яка боїться покарання, — не те ж саме, що виховати дитину, яка хоче робити добре за власним вибором.

Нагадаємо, 5 порад, які допоможуть підготувати дитину до народження другої дитини.

Як раніше повідомляв Знай.ua, 5 фраз допоможуть налагодити довірчі відносини з дитиною.

Також Знай.ua писав, захисти свою дитину: в Україні введуть покарання за знущання в школі.