Кілька років тому мережу сколихнув феномен #яжемать. Під цю категорію потрапляють неадекватні матусі, які плюють на думку суспільства, але вважають, що їм і їхніх дітям всі повинні. Але чи такі вони страшні, як їх малюють? Читайте про це у матеріалі Clutch.

У багатьох спільнотах можна знайти безліч історій про неадекватну яжемать, що дозволяє своїм дітям поводитися розбещено. Сама вона любить покричати на оточуючих, пройти без черги, іноді щось поцупити і не визнавати своєї провини, адже вона ж мати.

Герої цих історій проявляють агресію до цих дітей та їхніх мам. І, звичайно ж, суспільство в коментарях заохочує таку поведінку, мовляв, так їм і треба.

Але чи варто говорити про те, що більшість цих історій вигадка, щоб набрати побільше класів? Мабуть, варто, якщо суспільство вважає, що більшість мам — яжематери. Цей "титул" присвоюється всім, хто попросив допомогти спустити коляску зі сходинок, притримати двері або пропустити в черзі через те, що дитина сильно плаче через голод.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Чи така страшна яжемать?

Люди настільки розлючені усіма подібними історіями, що спеціально роблять все на зло мамам з дітьми, яких бачать на вулиці. Так що якщо твоя дитина не безмовне створіння, яке зливається з навколишнім оточенням, як хамелеон, боюся, ти — яжемать.

Суспільство постійно твердить жінкам "Народжуй, народжуй частіше і якомога раніше". Але як тільки жінка народжує, вона відразу перетворюється на неугодну суспільству яжемать. І ті, що кричали, як класно народжувати, тепер кричать "Задовбали яжматері". Чи не час позбутися від таких подвійних стандартів?

Я не закликаю до того, щоб терпіти всіх невихованих дітей і нахабних і неосвічених матерів. Такі є в реальному житті, але їх — одиниці. Я закликаю до того, щоб не засуджувати жінку тільки через те, що у неї є дитина чи немає дитини. Діти — теж люди, теж повноцінні члени суспільства, які мають право бути в будь-яких місцях, і це не повинно викликати хвилю обурення.

Нагадаємо, 5 порад, які допоможуть підготувати дитину до народження другої дитини.

Як раніше повідомляв Знай.ua, 5 фраз допоможуть налагодити довірчі відносини з дитиною.

Також Знай.ua писав, камера зафіксувала, як молода "Яжемать" вчить дітей крадіжки.