Фемінізм є рухом за рівність людей, в більш вузькому сенсі цей рух бореться проти дискримінації жінок. Боротьба йде до цих пір, але з 18 століття жінкам вдалося досягти справді багато чого.

Фемінізм зародився в 18 столітті в Європі. Навіть Вольтер у той час писав про несправедливість жіночої долі. Протягом всього 18 століття європейські жінки почали брати активну участь у житті суспільства. У тому числі жінки почали володіти економічною незалежністю (чого до цього не траплялося ніколи) і навіть стали впливати на політику.

Єдині вимоги сформувалися приблизно до кінця 19 століття. Цей час називають першою хвилею фемінізму. Жінки хотіли мати можливість отримувати вищу освіту і право голосу на виборах.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Так, в 20-ті роки 20 століття феміністкам Європи і США вдалося домогтися бажаного і в цей час активність організацій пішла на спад.

Друга хвиля фемінізму почалася в 60-ті роки 20 століття. Це був час пробудження жіночої самосвідомості і фемінізм сформувався на два види: ліберальний і радикальний.

Ліберальні феміністки вимагали фінансово урівняти чоловіків і жінок на роботі і визнати насильство над жінками на громадському рівні.

Радикальні вважали, що держава є елементом контролю за жіночою сексуальністю, і чоловіки використовують її як споживачі.

Підйом третьої хвилі фемінізму почався на початку 90-х років 20 століття в США. Відмінністю цієї хвилі від інших є розуміння сексуальності.

Жінки заявили про те, що гетеросексуальність не є єдиною нормою і стали боротися за право на аборт та гендерні дослідження.

Нагадаємо, 4 поради щодо виховання ідеального дитини від феміністок.

Як повідомляв "Знай. ua", київська піцерія розлютила соцмережі махровим сексизмом.

"Знай. ua" писав, про перемогу фемінізму: ця жінка-політик відправила в декрет чоловіка.