У народі цей день вважають найнебезпечнішим, адже саме сьогодні найбільше травм від ріжучих і колючих предметів. Це стало основою для безлічі прикмет, правил і забобонів.

Сьогодні не можна нікому давати гроші в борг і речі з дому теж не можна віддавати. Як би сильно вас не просили, відмовте, знайдіть причину, інакше віддасте свій добробут. Не можна починати нові справи, всі вони закінчаться провалом.

Категорично заборонено стригтися, навіть зачісуватися не рекомендують, інакше весь рік волосся будуть сильно сіктися. Не можна користуватися і ножем, сокирою, усим гострим. "Хто скористається ножем (гострим предметом) в день Іоанна Предтечі, той сам без голови залишиться" - говорить народне повір'я. Багато хто сприймає це буквально, але як мінімум, людину будуть чекати біди і горе.

Крім того, сильно веселитися, співати і танцювати теж забороняють. Вважається, що той, хто в цей день танцює, той бере на себе той гріх, який колись взяла на себе Соломія. Пити алкоголь теж не можна, інакше діти будуть п'яницями. Господиням забороняється шити і в'язати.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Щоб на дитину, який народилась 11 вересня, не перейшла погана енергетика, потрібно назвати її Іваном.

У День усікновення глави Іоанна Предтечі необхідно тримати суворий піст. Не можна вживати в їжу м'ясо, молоко, рибу, морепродукти. Вважається, що якщо в цей день дотримуватися правил суворого посту (нехай навіть одноденного), то прощаються всі гріхи.

На Івана Пісного не можна різати капусту, яблука, цибулю, все кругле буде асоціюватися з головою Іоанна. Хліб теж ламають руками, а страви потрібно готувати заздалегідь. За народним повір'ям, якщо сьогодні розрізати качан капусти, то на ньому буде кров. Також не можна ставити на стіл круглі предмети, особливо блюда і тарілки, так як голова Іоанна була принесена на блюді. Варити теж не можна нічого, кров в тілі буде кипіти так само, як вода, а думки стануть «вареними».

Крім того, забороняється їсти червоні плоди і напої, які нагадують кров Іоанна. Не п'ють пиво, вино, не їдять томати, яблука та інші червоні продукти.