Міжнародний день демократії

Цей день встановила Генасамблея ООН в 2007 році і свято відзначають щорічно 15 вересня. ООН запропонувала державам, а також регіональним, міжурядовим і неурядовим організаціям взяти нове свято, як привід звернути увагу на стан демократії в світі. Адже сама демократія є не тільки метою, але і процесом, тому всі повинні допомагати здійснювати ідеали демократії для кожної людини в світі.

У Міжнародний день демократії, який щороку присвячений певній темі, зазвичай проводяться різного роду просвітницькі заходи - лекції, семінари, круглі столи. Крім того, до цієї дати готуються інформаційні матеріали на тему демократії - газети, листівки, брошури.

Професійні свята:

  • День винахідника і раціоналізатора України
  • День фармацевтичного працівника України

Православні свята:

  • Мученика Маманта, батька його Феодота і матері Руфіни.
  • Преподобного Іоанна, постника, патріарха Царгородського.
  • Преподобних Антонія і Феодосія, Печерських.
  • 3628 мучеників в Нікомидії.

День Мамонтія

Цей день приурочений пам'яті мученика Маманта, але на Русі його назвали Мамонтія Овчинника. Так як вважалося, що святий є покровителем кіз і овець. Насправді, коли він жив у пустелі, до нього часто приходили дикі кози, з чийого молока він робив сири. У цей день худобу виганяли з двору, щоб вона не хворіла, а на стіл ставили страви з козячого молока. Починалися гуляння хлопців, які після польових робіт повинні піти в рекрути. Тому у них була повна свобода до цього часу.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Іменини в цей день

Анатолій, Антон, Богдан, Василь, Віктор, Володимир, Герман, Юхим, Іван, Ксенія, Леонід, Михайло, Микола, Павло, Петро, Серафима, Степан, Федір, Федот, Пилип, Юліан