Домна Доброрідна 16 вересня

У цей день відзначається пам'ять святої Домни Никомідійської, яка жила під час царювання імператора Максиміліана, була язичницькою жрицею, але прийняла християнську віру. Коли за наказом правителя почалися гоніння на християн, Домна постраждала за свої переконання і з тих пір стала шануватися як мучениця.

На Русі був звичай у цей день збирати навколо будинку усілякий мотлох. Вважалося, що це захистить від пристріту. Також у цей час продовжувалося прибирання льону.

Домна Доброрідна

День працівника лісу 2018

День працівника лісу - професійне свято працівників лісового господарства, лісової, деревообробної промисловості. Відповідно до Указу Президента України № 356/93 від 28 серпня 1993 року воно відзначається щорічно в третю неділю вересня.

Характерним для України є нерівномірне розташування лісів, переважно екологічне їх значення і високий відсоток заповідників (13,7%). Кожен другий гектар лісу в Україні створений штучно.

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

День працівника лісу

День батька 2018 в Україні

У більшості країн відзначають День батька в третю неділю червня. У 2018 році це свято відзначатиметься в Україні 16-го вересня. Свято отримало офіційний статус в США після підписання президентом відповідного документа в 1966 році. Так, в День батька американці намагаються допомогти татусям-одинакам, які самостійно виховують дітей.

Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім'ї та батьківства 18 вересня 2009 року оголосив третю неділю вересня Днем батька. Не маючи офіційної підтримки уряду, День батька в Україні не відзначається особливим чином.

День батька

У містах проводиться маса конференцій і форумів, на яких обговорюються і приймаються концепції щодо участі батька у розвитку сім'ї, але рідко коли проекти доходять до міністерства, або потрапляють у відповідний комітет Верховної Ради.

Іменини в цей день

Олексій, Андрій, Василь, Василина, Володимир, Домна, Юхим, Іван, Ілля, Костянтин, Михайло, Микола, Петро, Пімен, Роман, Сергій, Пилип.