Незабаром українці зможуть помилуватися небаченим за красою природнім явищем, яке трапляється вкрай рідко.

Метеорологи повідомили, що перший зорепад "Драконіди" слід очікувати у перших числах жовтня. Його особливістю є метеорні потоки, які найчастіше мають жовтуватий або червонуватий відтінки. Спостерігати за зорепадом можна буде біля сузір’я Дракона у Північній півкулі нашої планети, тобто і в Україні.

Початок метеорного дощу очікується відразу після заходу сонця, а закінчення передбачається близько опівночі. Піковий період зорепаду припадає усього на три ночі.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Потоки другого метеорного дощу розпочнуться 2 жовтня, а завершаться – 7 листопада. Піковий період цього очікується 20 і 21 жовтня.

Експерти називають цей зорепад одним з найбільш видовищних. Він відрізняються великими розмірами, швидкістю, видовищною яскравістю і особливим мерехтінням у вигляді довгих хвостиків. Незвичне явище зможуть спостерігати жителі Південного та Північного півкулі.

Нагадаємо, на вихідних, 12 і 13 серпня українці зможуть спостерігати одне з унікальних астрономічних явищ – зорепад Персеїди. Його пік відбудеться в ніч на 13 серпня.

Однак у суботу ввечері, після заходу Сонця українці вже зможуть насолоджуватися яскравим видовищем.

Персеїда є метеоритним потоком, який щорічно з'являється на небосхилі в кінці літа. Це явище виникає в результаті зіткнення з Землею частинок пилу, льоду і космічних порід, які викидає в міжзоряний простір комета Свіфта-Таттла при наближенні до Сонця.


Як писав раніше Знай.uа, відомо, що в ніч з 11 на 12 серпня в світі був зафіксований перший пік чарівного явища - зорепаду Персеїди.

Він являє собою "дощ із зірок" - метеорів, які проносяться по небу зі швидкістю до 59 км/сек. Видовище неймовірне.


Також Знай.uа писав про те, що у останньому місяці літа зоряне небо традиційно стає об'єктом пильної уваги любителів астрономії, астрології і просто красивих природних явищ.