Міжнародний день наслідування піратів

Це свято ще називають «Говори, як пірат» і відзначають його у понад 40 країнах. Люди намагаються наслідувати розмови піратів, більш сильні любителі вбираються в костюми. Ідея створення належить Джону Бауру і Марку Саммерсу. У 1995 році ці два американця грали, уявляли себе піратами і використовували особливий піратський сленг. До речі, знання сленгу - це обов'язкова умова, щоб тебе прийняли в піратську банду. Наприклад, вирази в стилі «хай йому чорт» і подібні. Ті, хто більше цікавиться піратськими байками, літературою та історією обговорюють цей напрямок, співають і танцюють, носять піратську символіку з Веселим Роджером, і просто веселяться.

День народження «Смайлика»

Цей день відзначають щороку 19 вересня. Саме в цей день в 1982 році професор Університету Карнегі-Меллона Скотт Фалман запропонував використовувати для позначення усмішки двокрапку, дефіс і дужку. Що стало серйозним поповненням електронного лексикону дало розвиток мільйонам інших смайликів, а пізніше і стікерам.

Йом-Кіпур

Це десятий день єврейського нового року, який є Судним днем. Тобто днем спокутування гріхів і суду. Цей день єдиний, коли Тора наказує тільки аналізувати свої вчинки і помисли і більше нічим не займатися. Раніше в Єрусалимі первосвященик проводив процедуру самоочищення, входив в храм, готував жертву і приносив її, щоб спокутувати гріхи всього народу. Але зараз обряди проводяться в синагозі, а замість жертвоприношень люди моляться.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Православні свята:

  • День пісний.
  • Спогад дива Архістратига Михайла, що був у Хонех (Колоссах).
  • Мучеників: Евдоксия, Зинона і Макарія і з ними 11-ти тисяч в Атмен.
  • Преподобного Архипа.

Михайлове чудо

У народному календарі це свято архангела Михаїла - одного з найбільш шанованих біблійних персонажів. До нього зверталися з молитвами зцілити різні недуги. Ангела також шанували, як переможця різної нечисті і злих духів, які були джерелами хвороб. Іменем цього архангела називали цілющі джерела. Однією з традицій була організація мирських братчини - сходок, під час яких вирішували сусідські і сімейні справи. Часто це закінчувалося суперечкою, але в підсумку всі влаштовували бенкет і кожен приносив свою страву.

Іменини в цей день

Андрій, Архип, Всеволод, Давид, Денис, Дмитро, Іван, Кирило, Костянтин, Макар, Михайло, Фекла