Повір'я

Це було одне з найголовніших свят, яке шанували ще стародавні язичники. При тому не тільки на Русі, а й у багатьох краях. Цей день вважався особливий періодом, часом оновлення людини і природи. За повір'ям сьогодні з'являється дуже сильний зв'язок між світами живих і мертвих. Тому живі можуть бачити різні знаки і послання з іншого світу. Так що не дивно, що до сих пір, в цей день вшановують предків.

За народним повір'ям, вода в День осіннього рівнодення має особливу силою. Якщо жінка до світанку вмиється нею, то до старості буде красивою. А щоб дитина була здоровою весь рік, її потрібно облити водою на порозі будинку.

Також люди вірили, що за допомогою горобини можна захисти від зурочення близьких. Горобину вважали провідником між землею і сонцем, яка має величезну енергію, цілющу силу і не пускає зло на поріг будинку. Але максимальна ефективність у них сьогодні, тому і зривали плоди в цей день.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Ще один обряд очищення, спалювання старих речей: піде торішнє нещастя і хвороби.

Була й інша цікава традиція. Люди шукали камінь балансу. Спеціально це не робили, його потрібно було випадково помітити. Якщо побачили його, то потрібно сказати: "Гармонія ночі, гармонія дня в камені злилися для мене". Потім на камінь потрібно подути і подякувати Всесвіту за цей чудовий подарунок. А коли настають важкі хвилини, камінь потрібно діставати і терти, і все швидко налагодиться.

Прикмети на 22 вересня

  • Багатий урожай жолудів обіцяє багато снігу на Різдво.
  • Якщо у вересні спостерігаються грози, то осінь буде теплою.
  • Тепла і суха погода в цей день обіцяє м'яку зиму.
  • Якщо в день осіннього рівнодення відлітають журавлі та інші птахи - чекайте суворої зими.
  • У день осіннього рівнодення починається друга половина бабиного літа і, за народними прикметами, яка погода буде в цей день, такою буде і осінь.
  • У цей період стежили за врожаєм горобини - якщо він багатий, то осінь буде дощовою, а зима - холодною. Якщо на горобині і березі з'явилося жовте листя, то зима почнеться з ранніх заморозків і буде холодною.