Смерть і похорон близьких людей – неминуча, але дуже неприємна частина життя кожного з нас.

Кохані люди іноді йдуть, так трапляється. Але крім того, що похорон – це подія болісна і трагічна, вона ще й наповнена містицизмом.

Це – саме час, коли потойбічні сили дуже близько до живих людей, і це може бути дуже небезпечно. Недарма на похоронах прийнято поводитися правильно, і є забобони, пов'язані з небіжчиками. Це не просто забобони, а найважливіші правила, які необхідно знати і пам'ятати.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Чого робити не можна

Варто запам'ятати погані забобони та прикмети на похоронах, добре зрозуміти, чого робити не можна ні в якому разі, щоб не накликати біди на свою сім'ю і себе.

1. Є різні звичаї, пов'язані з похоронами, одна з них у православних – нести труну на руках. Проте вважається, що її не можна нести родичам.

2. Після похорону, йдучи з кладовища, не можна обертатися назад, навіть якщо вас покликали. Стежте, йдучи після завершення процесу, щоб ви ні в якому разі нічого не забули на кладовищі.

3. Є прикмети, що забороняють ходити на похорони дітям (неповнолітнім) і вагітним жінкам. Навіть якщо померла дуже близька людина, їм не рекомендувалося йти на кладовище, щоб її ховати.

4. Як кажуть звичаї, пов'язані з небіжчиками, якщо повз вашого будинку йде похоронна процесія, ні в якому разі не можна, щоб в будинку хтось спав. Кажуть, що сплячого незабаром забере з собою небіжчик.

5. Є прикмети, які говорять – при похороні і після них вдові (або вдівцю) більше не слід носити обручку.

6. Поки покійник лежить у будинку, звичаї забороняють прибирати в приміщенні, підмітати або мити підлогу, витирати пил. Навіть якщо щось розсипалося або розлилося, не можна прибирати, поки тіло не винесуть за межі будинку.

7. Дуже важливо – після поховання ні в якому разі не можна брати що-небудь на цвинтар і нести додому.

Нагадаємо, ці дії можуть принести смерть у ваш будинок.

Раніше портал Знай.uа публікував 7 моторошних знімків невідомих науці істот.

Також Знай.uа публікував чіткі знімки з НЛО, які налякали весь світ.