У цьому році День осіннього рівнодення припадає на неділю, 23 вересня. Це - день, коли тривалість дня і ночі однакові. А ось уже з понеділка, 24 вересня, день буде стрімко скорочуватися, а ночі будуть ставати довшим.

З наукової точки зору, День осіннього рівнодення - це момент, коли Сонце перетинає небесний екватор і переходить з північної півкулі в південну. У першому - починається астрономічна осінь, а в другому - весна. Земля займає вертикальне положення щодо Сонця. Північний полюс ховається в тінь, а Південний, навпаки, "переходить на світлу сторону".

Багато хто вважає, що осіннє рівнодення відзначається тільки 22 вересня. Однак, це помилкова думка. Перехід екватора Сонцем відбувається щороку в різний час - протягом трьох днів. У 2018 році осіннє рівнодення припадає на 23 вересня о 1:54 (Utc) або в 3:54 (по Києву).

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Що не можна робити в День осіннього рівнодення

1. Не варто починати нові справи в цей день і найближчі три. У цей період приділіть увагу своєму здоров'ю, душевному настрою і релаксу.

2. Не можна сваритися, щоб не сполохати щастя і благополуччя. Негативна енергія зруйнує магію свята.

Що потрібно зробити в День осіннього рівнодення

1. Обов'язково зробіть кому-небудь подарунок.

2. Треба рано встати з ліжка і сходити в душ, щоб змити весь накопичений в енергетиці негатив.

3. Необхідно підвести підсумки, пробачити себе за всі помилки, подякувати Всесвіт за все, що у Вас є, і попросити удачі на майбутнє.

4. Вважається, що якщо походити в цей день босоніж по землі, то можна набратися від неї енергії.

5. Напишіть на листочку перелік звичок, від яких хочеться позбутися того, що заважає Вам бути щасливим, а потім спаліть його.

Нагадаємо, раніше ми писали цікаві факти про українських козаків, яких немає в підручниках.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" в Єгипті знайшли найдавніше кладовище з уцілілими надгробками.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що знайдено ліки від раку, вчені зробили акцент на активацію імунної системи, і вакцина спрацювала.