Лікарі розповіли, навіщо варто їсти лимонну цедру та яких захворювань можна не боятися з нею.

Очищаючи лимон від шкірки, ми викидаємо щось дуже корисне, а судячи по набору вітамінів в цедрі, вона навіть корисніше самої м'якоті. Видання Хроніка.інфо розповіло про користь лимонної шкірки.

Цедра лимону і кішківник

Незбалансоване харчування, надлишок білка з червоного м'яса вважається дослідниками головними причинами раку товстої кишки. Дане захворювання стає все поширенішим по всій земній кулі, особливо там, де люди їдять дуже багато обробленого червоного м'яса, - приміром, ковбасу. Найголовнішої шкоди завдають копчені продукти, адже їх багато хто любить вживати в їжу. Так що цедра лимона стає просто незамінною в раціоні. Корисна цедра лимона тим, що в ній багато флавоноїдів, діосміну і геспиридина - речовин, активно пригнічуючих появу і зростання ракової пухлини в твердому кишечнику.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Цедра лимону - джерело лімонену

Лімонен - речовина без кольору, що заважає раку шкіри у людини розвиватися. Лімонен - вкрай важлива речовина, що входить до складу олії лимону. Крім цього, цедра лимону заважає шкірі старіти. Варто натерти її на дрібну тертку і нанести на шкіру рук на 10 хвилин - шкіра стане світлішою, а при постійному застосування ще більш еластичною.

Цедра лимону і дієтологія

Дієтологи повідомляють: цедра лимону може ефективно заважати утворенню нових клітин жиру в тілі людини. Під рукою є цедра лимону? Їжте її, ретельно жуючи. Це, до речі, вкрай корисно для порожнини рота. А також для судин - речовини, які знаходяться в цедрі лимону, чистять їх від холестерину.

Цедра лимону і цукровий діабет

В цедрі лимону багато поліфенолів - речовин, що заважають утворенню жирового прошарку на животі. Так званий абдомінальний жир загрожує загальному стану здоров'я людини - обволікаючи внутрішні органи, він не дає їм нормально працювати. Однак це ще не все: абдомінальний жир є причиною розвитку цукрового діабету. Цедра лимону - відмінний засіб профілактики і для даної проблеми.

Як зібрати цедру лимону

Найкращий спосіб зберегти корисні властивості цедри - зняти її фруктовим ножем з найменшою кількістю білого прошарку і просушити. Подрібнивши висушену цедру лимону у порошок можна змішувати її зі спеціями, які ви додаєте в м'ясо або рибу. Або при випіканні. Вітамін С, щоправда, при цьому буде зруйнований, але безліч інших корисних речовин залишиться.

Нагадаємо, раніше стало відомо, як запекти рибу з картоплею, лимоном і в'яленими томатами.

Також Знай.UA писав про те, що з причини епідемії сальмонельозу варто відмовитися від деяких продуктів.

Крім цього, Знай.UA повідомляв, які комахи можуть провокувати рак своїми укусами.