Всесвітній день контрацепції

У 2007 році деякі організації, які займаються питаннями про репродуктивне здоров'я та проблемами планування сім'ї, вирішили почати відзначати це свято, яке тепер проводиться щороку. Насправді це довгострокова кампанія, аудиторією якої є всі чоловіки і жінки в репродуктивному віці. Метою свята є зниження високого рівня незапланованих вагітностей, які призводять часто до абортів або конфліктів в сім'ї. девіз дня: «Contraception: It 's Your Life, it 's your responsibility », в перекладі значить:«Контрацепція: це ваше життя, це ваша відповідальність».

У світі проводять різні заходи, які мають відношення до дня: освітні акції в навчальних закладах, відкриття порталів, проведення конференцій, благодійні концерти.

Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї

26 вересня в світі відзначається Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї (International Day for the Total Elimination of Nuclear Weapons ). Він є одним з міжнародних свят в системі Організації Об'єднаних націй і був заснований в грудні 2013 року відповідною резолюцією Генеральної Асамблеї ООН (№ A / RES / 68/32). Головна мета встановлення цієї дати - привернення уваги світової спільноти до необхідності глобального ядерного роззброєння та інформування громадськості про переваги ліквідації ядерної зброї. Адже одна з основних задач людства - досягнення миру і безпеки на планеті без ядерної зброї.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Європейський день мов

Щороку з 2001 року в цей день відзначають Європейський день мов, щоб підтримувати мовне розмаїття, двомовності європейців і розвиток викладання різних мов у світі. День проголосила Рада Європи, заручившись підтримкою ЄС в Європейський рік мов (2001).

Православні свята:

  • День пісний.
  • Предпразднство Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.
  • Пам'ять оновлення (освячення) храму Воскресіння Христового в Єрусалимі (Воскресіння Словущого).
  • Священномученика Корнилія сотника.

Корнилія

У православ'ї є святий Корнилій, але на Русі його стали називати Корніллє і прибирали в цей день різні коренеплоди з грядок. «У Корнилів день - останню ріпу з городу геть», - говорили селяни. Вважалося, що з цього часу «корінь в землі не росте, а мерзне». Адже вже часто бували нічні заморозки, що могли зіпсувати урожай. Цей день вважався останнім теплим осіннім днем.

Іменини в цей день

Олександр, Ілля, Корнилій, Леонтій, Лук'ян, Микола, Петро, Степан, Юліан