Кумедний випадок стався в Лондоні: папуга обматюкав пожежних, які приїхали його рятувати, причому він це зробив трьома мовами - англійською, турецькою та грецькою. Про це пише DailyMail.

Самка папуги найдорожчого у світі виду - ара макао (Ara macao) - по кличці Джессі втекла від своїх власників і "оселилася" на даху у сусідів.

Перната втікачка три дні нерухомо просиділа на даху будинку. Господарі Джессі, подумавши, що вона поранилася і тому не може злізти, викликали команду порятунку тварин. Однак ті не змогли впорається з цим завданням, оскільки не мали довгої драбини. Тому на допомогу покликали пожежників.

Однак папуга, схоже, зовсім не хотіла, щоб її рятували, і коли вогнеборці піднялися до неї на дах по драбині, вона їх просто облаяла, грубо пояснивши, куди їм потрібно піти.

Тоді господарі порадили пожежним застосувати невелику хитрість. Вона розповіли, що папуга говорить ще й по-грецьки і по-турецьки, і запропонували рятувальникам звернутись до Джессі фразою: "Я тебе люблю". Справа в тому, що вони навчили свою пернату вихованку відповідати: "Я тебе теж люблю".
Джессі спочатку дійсно промовила завчену відповідь, але потім знову послала своїх рятівників за відомою всім адресою і перелетіла на дерево. Звідти її без проблем вдалося зняти.

Зараз папуга побуває у своїх господарів. А на відео, записаному після повернення додому, птаха зізнається в любові рятувальникам.

Нагадаємо, історія кохання двох папуг підкорила мережу

Як повідомляв портал "Знай.ua", какаду змусив вчених переписати історію.

Також "Знай.ua" писав, відео какаду з котячими замашками насмішило користувачів YouTubе