У той час, коли за вікном холоду і не хочеться виходити з дому, саме час взяти в руки книгу, укутатся в теплий плед і зануритися в інший світ.
Осінь - ідеальна пора для читання. Повідомляє Clutch.

Ми поділимося з вами ідеальної "осінньої" підбіркою. Ці твори огорнуть вас своїм теплом і наповнять вечора затишком.

Беріть чашечку ароматного какао і приступайте до читання.

Рей Бредбері, "Літо, прощавай"

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Жанр: Фантастичний роман

Кількість сторінок: 192

Цитата:

"Життя дається нам тільки на час. Користуйся, поки можеш, а потім без сліз відпусти. Це дивовижна естафетна паличка - одному Богу відомо, де відбудеться передача".

Еріх Марія Ремарк, "Життя в борг"

Жанр: Любовний роман, художня література

Кількість сторінок: 256

Цитата:

"Хто хоче утримати - той втрачає. Хто готовий з посмішкою відпустити - того намагаються утримати".

Робін Шарма, "Хто заплаче, коли ти помреш?"

Жанр: Психологія, самовдосконалення

Кількість сторінок: 192

Цитата:

"Дуже багато людей живуть маленьким, дріб'язковим життям. Дуже багато з нас "вмирають" в двадцять років при тому, що ховають їх у вісімдесят. Запам'ятай: ніщо не може зупинити людину, якщо вона не хоче зупинятися. Більшість людей навіть не пізнали справжніх невдач - вони просто відмовилися від боротьби. і більшість перешкод, що заважають тобі йти до своєї мрії, ти сам спорудив на своєму шляху. Так скинь з себе кайдани "дріб'язкових думок" а замість цього май мужність мріяти про велике і зрозумій, що невдача - не твоя доля ".

Річард Матесон, "Куди приводять мрії"

Жанр: Містика

Кількість сторінок: 336

Цитата:

"Не можу сказати в чому полягають вищі прояви цього стану" споріднені душі ". Але ось що я тобі скажу. Існуючи окремо від своєї половинки, ти постійно відчуваєш тривогу. Не мають значення обставини, не має значення, наскільки вишукано твоє оточення. бути половинкою - мука, коли інша половинка від тебе далеко".

Майк Вікінг, "Hygge. Секрет датського щастя"

Жанр: Книга по саморозвитку

Кількість сторінок: 288

Цитата:

"Хюгге полягає не стільки в речах, скільки в атмосфері і відчуттях. В близькості тих, кого ми любимо. У почутті будинку. В відчутті спокою і безтурботності, коли ми захищені від тривог світу і можемо дозволити собі розслабитися, коли можна нескінченно обговорювати всі великі та малі явища життя, або просто затишно мовчати разом, або навіть тихо сидіти на самоті з чашкою чаю".

Айн Ренд, "Атлант розправив плечі"

Жанр: Філософський роман, Наукова фантастика, Детектив, Любовний роман

Кількість сторінок: тисячі триста шістьдесят чотири

Цитата:

"Чоловік шукає в жінці відображення самого себе. Чоловіка завжди притягує жінка, яка відображає його глибоке бачення себе самого, жінка, завоювання якої дозволить йому відчувати - чи прикидатися, що відчуває, - почуття власної гідності. Людина, яка впевнена у власній цінності, захоче мати жінкою вищого типу, жінкою, яку він обожнює, найсильнішою і недоступною, тому що тільки володіння героїнею дасть йому відчуття задоволення. володіння нехитрій повією не дасть нічого".

Грегорі Девід Робертс, "Шантарам"

Жанр: Роман, Автобіографія, Пригодницька художня література

Кількість сторінок: 864

Цитата:

"Доля дарує нам в нашому житті трьох вчителів, трьох друзів, трьох ворогів і три великі любові. Але все дванадцять з'являються в інших іпостасях, і ми ніколи не розпізнаємо, поки не закохалася, не кинемо і не будемо воювати з ними"

Еріх Марія Ремарк, "Тріумфальна арка"

Жанр: Військовий роман

Кількість сторінок: 512

Цитата:

"- Погана погода, - сказав він. - Ні, - відповіла вона. - Для мене хороша. - Чому? - Тому що не треба виходити на вулицю ".

Харпер Лі, "Піди вартового постав"

Жанр: Художня література

Кількість сторінок: 320

Цитата:

"Жінці потрібно, щоб її обранець був чоловік владний, упевнений в собі і при цьому тримався відсторонено, якщо він, звичайно, здатний на все це разом. Жінка в його присутності повинна відчувати себе безпорадною, особливо якщо сама може гори звернути і річки назад звернути - і він це знає. Ніколи не виявляй перед нею сумнівів і ні в якому разі не признавайся, що не тямиш її ".

Пола Хокінс, "Дівчина в поїзді"

Жанр: Психологічний трилер

Кількість сторінок: 384

Цитата:

"В якийсь момент мені здається, що у мене все відмінно, життя прекрасне і я всім задоволена. Але вже в наступний мені хочеться скоріше втекти - не важливо куди, я не знаходжу собі місця, і мені нема на що спертися, щоб зберегти рівновагу ".

Маргаретт Мітчелл, "Віднесені вітром"

Жанр: Історичний роман

Кількість сторінок: Том 1 - 672 стор. Том 2 - 636 стор

Цитата:

"Стільки є всього, про що треба подумати. Навіщо забивати собі голову тим, чого вже не повернеш, - треба думати про те, що ще можна змінити".

Е.Ньюмарк, Д.Кенфілд, "Курячий бульйон для душі: 101 найкраща історія"

Жанр: Книга по саморозвитку

Кількість сторінок: 352

Цитата:

"В гонитві за тим, щоб нічого не упустити, можна легко втратити себе".

Нагадаємо, які книги взяти з собою в подорож.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, це захоплюючі книги, які варто взяти до Америки.

Також портал "Знай.uа" писав, цікаві книжки для кемпінгу, сімейних і соло-подорожей.