Зіпсована під час аукціону робота стріт-арт-художника Бенксі Girl with Balloon ("Дівчинка з кулькою") несподівано виросла в ціні. Про це повідомляє Daily Mail.

Обрізки картини, які невідома жінка-колекціонер купила за 1 042 000 фунтів стерлінгів, перейменували в Love Is In The Bin ("Любов в сміттєвому відрі").

"Коли молоток опустився, а робота самознищилась, я була в шоці. Але потім я усвідомила, що тепер мені належить частинка історії мистецтва", — поділилася нова власниця твори.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Співзасновник організації of MyArtBroker арт-дилер Джої Сиер (Joey Syer) назвав купівлю мудрим рішенням.

"В розрізаному стані картина Бенксі стала частиною історії. За нашими підрахунками, її ціна зросла щонайменше на 50 відсотків і досягла двох мільйонів фунтів", — прокоментував Сієр.

Нагадаємо, картина Бенксі, відома як "Дівчинка з повітряною кулею", самознищилась вбудованим в раму шредером, як тільки її продали за 1 мільйон 42 тисячі фунтів стерлінгів (близько 1,4 мільйона доларів).

Ця робота вважається однією з найбільш впізнаваних і популярних картин Бенксі. На ній дівчина простягає руку до яскраво-червоної повітряної кулі у формі серця. Вперше була зображена на набережній в Саут-Банку на південному березі Темзи в 2002 році в пам'ять про дітей, загиблих в Сирії, і в підтримку маленьких біженців.

У 2006 році Бенксі виконав єдиний примірник картини акриловими фарбами на полотні і підписав його. Робота продавалася разом з позолоченою рамою, яка по загадковій до цього моменту вимозі художника була її невід'ємним елементом. Спеціалісти трактували наявність великої і важкої рами як свого роду елемент глузування над пафосом світу мистецтва.

Представники аукціону Сотбіс відзначили, що знищення картини в момент її продажу є свого роду ще однією роботою Бенксі і яскраво ілюструє швидкоплинність людських емоцій в епоху соціальних медіа.

Нагадаємо, графіті, що кияни виявили в своєму місті і сприйняли за роботи відомого стріт-арт художника Бенксі, виявилися підробкою.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Goldie в інтерв'ю випадково обмовився і назвав ім'я загадкового брістольського художника Бенксі.

Знай.uа писав, що Бенксі зменшив кількість зірок на прапорі Євросоюзу.