Картина Бенксі, відома як "Дівчинка з повітряною кулею", самознищилася шредером, який вбудований в раму, як тільки її продали за 1 мільйон 42 тисячі фунтів стерлінгів (близько 1,4 мільйона доларів). Про це повідомив аукціон "Сотбіс", підтвердження з'явилося в Інстаграмі художника.

Ця робота вважається однією з найбільш впізнаваних і популярних картин Бенксі. На ній дівчина простягає руку до яскраво-червоної повітряної кулі у формі серця. Вперше була зображена на набережній в Саут-Банку на південному березі Темзи в 2002 році в пам'ять про дітей, загиблих в Сирії, і в підтримку маленьких біженців.

У 2006 році Бенксі виконав єдиний примірник картини акриловими фарбами на полотні і підписав його. Робота продавалася разом з позолоченою рамою, яка по загадковій до цього моменту вимозі художника була її невід'ємним елементом. Спеціалісти трактували наявність великої і важкої рами як свого роду елемент глузування над пафосом світу мистецтва.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Коментуючи інцидент, представники аукціону Сотбіс відзначили, що знищення картини в момент її продажу є свого роду ще однією роботою Бенксі і яскраво ілюструє швидкоплинність людських емоцій в епоху соціальних медіа. На думку аукціоністів, так художник красномовно пожартував над талановитим світом мистецтва і тим самим звернувся до багатьох, для кого він представляє яскравим символом надії.

Нагадаємо, у Києві, на вулиці Жилянській, виявили нові графіті, які дуже схожі за стилем роботи на британського художника Бенксі.

На одному графіті намальований хлопчик, який кидає логотип Facebook, на іншому - орел з пістолетами бензозаправки замість голів. Також, недалеко з'явилося зображення щура під парасолькою, традиційного героя малюнків Бенксі.

Нагадаємо, графіті, яке кияни виявили в своєму місті і сприйняли за роботи відомого стріт-арт художника Бенксі, виявилися підробкою.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Goldie в інтерв'ю випадково обмовився і назвав ім'я загадкового брістольського художника Бенксі.

Знай.uа писав, що Бенксі зменшив кількість зірок на прапорі Євросоюзу.