Власники смартфонів давно підозрювали, що за ними стежать через пошукові системи Google

Google карти

Ми практично щодня користуємося картами, вказуємо свою геолокацію і самі ж дозволяємо за собою стежити. Виявляється, що цю інформацію можна використати і проти нас.


Переконатися в цьому досить просто. Для цього досить зайти з гаджета під профілем, який ви використовуєте на своєму смартфоні в Гугл. Після ви зможете побачити всі свої пересування за останній місяць, коли була включена геолокація.


Незважаючи на те, що система обіцяє конфіденційність усіх персональних даних, важко заперечувати той факт, що вся інформація не видаляється. Вірно, вона залишається в базі даних, а в разі потреби її використовують проти вас. Щоб позбутися від стеження або хоча б зробити її мінімальною. Для цього скористайтеся простим лайфхаком.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Для початку зайдіть під особистим аккаунтом і перевірте, чи включена у вас історія запису місцезнаходжень. Цю інформацію легко перевірити в налаштуваннях. Якщо ви опинилися під стеженням, відразу ж вимкніть цю функцію. Надалі з її допомогою ваше місце розташування не будуть фіксувати. Однак варто розуміти, що її деактивація не вплине на попередню історію.


Другим справою потрібно очистити саму історію. Для цього заходимо в історію місцезнаходжень. Перед вами повинні з'явитися відвідування, які вдалося зберегти системі. Під календарем, який висвітиться на екрані, буде функція видалення всієї історії. Сміливо натискайте кнопку і надалі час від часу заходьте в цей розділ, щоб не бути на гачку у Гугла.

Нагадаємо, раніше стало відомо топ-5 кращих смартфонів до 3000 гривень.


Як повідомляв портал "Знай.uа" Facebook грунтовно підготувався до виборів в США.Соціальна мережа Facebook перед майбутніми проміжними виборами в США видалила 559 сторінок і 251 акаунтів, які поширювали спам. Не виключено, що таким чином акаунти, які були створені для розсилки спаму публікували фейкові новини, тим самим впливали на вибори США.


"Знай.uа" писав, Garmin Instinct: найміцніші розумні годинники в світі.