Вчені американського університету визначили, що є одна звичка, яка вбиває наш зір

Так, дослідники з університету Толедо провели ряд досліджень і прийшли до висновку, що тривалий “залипання” в екран телефону збільшує ризики втрати зору.


Причина цього в тому, що смартфони випромінюють блакитний світло, згубно впливає на сітківку ока. Саме він провокує поява токсичних молекул. На думку вчених, саме цей блакитний світло володіє короткою довжиною хвилі і здатний пошкодити сітківку. Якщо кожен день по кілька годин дивитися на екран гаджета, є всі шанси, що ваш зір почне знижуватися. Цей показник ще раз підкреслює, що тривале використання смартфона протягом дня спричиняє згубні наслідки.

«Ні для кого не секрет, що блакитний світло екранів погіршує зір, пошкоджуючи сітківку ока. Наші експерименти пояснюють, як це відбувається, і ми сподіваємося, що це допоможе лікарям уповільнити у пацієнтів макулярну дегенерацію», — зазначив доктор Аджіт Карунартан.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще


Для того, щоб прийти до таких висновків, вченим довелося провести ряд медичних експериментів. Найстрашніше, що клітини фоторецепторів очей не відновлюються. Тому лікарі і вчені радять відмовитися від цієї звички, щоб зберегти зір.


Як варіант, можна використовувати сонцезахисні або спеціальні окуляри від ультрафіолетового випромінювання. Також виключите тривале користування гаджетами, компьюетрами, ноутбуками в нічний час доби.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ці жіночі звички відіб'ють бажання займатися любов'ю.

Як повідомляв портал "Знай.uа" без "ломки": винайдена вакцина від куріння.

Також Знай.uа" писав, ви завжди робили "це" неправильно: найнесподіваніші наукові відкриття про секс. Чим частіше ви займаєтеся любов'ю, тим більше ваш організм готовий до вагітності. Він буде краще сприймати сторонні предмети: починаючи зі сперматозоїдів і закінчуючи ембріоном.