Відомий український психолог опублікувала пост, в якому розповіла про те, що таке токсичні відносини і як від них позбавитися. Про це читайте в матеріалі Clutch.

У токсичні стосунки зазвичай потрапити набагато легше, ніж вибратися з них. Люди, які знаходяться під впливом таких стосунків, відчувають дискомфорт і спустошеність, але не знаю, що з цим робити. Так відбувається через те, що моделі відносин, де постійні розбірки, крики, образи, ігнорування, прийняті в порядку речей, успадковані з дитинства.

Багато сюжетів книг, серіалів і фільмів, які транслюють, що скандали, сварки і биття посуду, якраз найкращий доказ пристрасті та кохання. Це провокує те, що ми можемо роками вкладатися у стосунки, від яких краще просто бігти без оглядки.

З токсичних стосунків потрібно виходити. Уявіть, що ви знаходитесь в зоні радіації. У вас же немає ніяких причин залишатися там? Так само і з психологічним насильством, яке повільно, але вірно, руйнує вас.

Популярні новини зараз
Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою До 500 гривень повернеться на картку: ПриватБанк порадував приємним сюрпризом В Україні почнуть готувати школярів до реального життя: скасовують 11-річку та змінюють предмети
Показати ще

Ознаки токсичних особистих стосунків:

  • Висміювання ваших інтересів/ідей/цінностей/думок
  • Постійні сварки і з'ясування хто правий, хто винен
  • Неможливість поговорити про проблеми і про те, що для вас важливо
  • Відчуття нещастя
  • Незадоволеність собою (адже токсичний партнер переконує вас у тому, що ви нічого не варті)
  • Туманне майбутнє. Ніякого планування, а замість нього очікування якогось збігу обставин
  • Маніпулювання. Якщо вам часто нагадують "Кому ти потрібен/потрібна така? Хто ти без мене?" – це маніпуляція. Партнер змушує вас відчути страх і невпевненість в собі, щоб ви ніколи не зважилися піти від нього.

Нагадаємо, вчені прийшли до висновку, що жіноча фізична привабливість не пов'язана з рівнями гормонів.

Раніше Знай.ua повідомляв, що популярна українська співачка, екс-учасниця шоу "Х-фактору" Сюзанна Варніна під час виступу з чоловіком Романом Варніним, лідером групи "Мальбэк", розгорнула справжню драму.

Також Знай.ua писав, 8 простих кроків, які повернуть щастя в вашу пару.