Археологи Національного інституту антропології та історії (Мексика) знайшли під Пірамідою Місяця в давньому місті Теотіуакан підземний тунель, який прямує, ймовірно, в камеру, де ховали небіжчиків.

Про це повідомляє видання Mexico News Daily.

Вчені вважають,що цей тунель він символізує потойбічний світ.

Піраміда Місяця є однією з найбільших будівель доколумбової Мезоамерики. Вона розташована в місті Теотіуакан, який існував з III століття до нашої ери до VII століття нашої ери. Дослідники стверджують, що тут жили представники різних корінних народів Америки, зокрема науа, отомі і тотонаков.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Піраміду Місяця збудували в 200-450 роках нашої ери, вона використовувалася для ритуальних церемоній, що були присвячені богині води та Місяця Чальчіутлікуе.

Завдяки розкопкам у 80-х роках минулого століття дослідники виявили людські останки з деформованими черепами, а також артефакти, що були виготовлені з зеленого каменю (намиста і антропоморфні фігури). У новому дослідженні спеціалісти сканували піраміду за допомогою спеціальних пристроїв.

Завдяки такому дослідженню вчені знайшли тунель на глибині восьми метрів, який веде в камеру довжиною 15 метрів. Вхід до тунелю розташовується в південній частині площі Plaza of the Moon, що приєднаний до храму, проте ймовірно може існувати інший вхід на східнjve боці приміщення.

Поки дослідника невідомо, що знаходиться в похоронній камері. Проте спеціалісти вважають, що підземна система приміщень несе в собі символ потойбічного світу.

Нагадаємо, раніше діти викликали щось з потойбічного світу: у мережі з'явилася історія не для слабкодухих.

Житель США Маркус Хічкок розмістив у мережі містичну історією зі свого дитинства, пов'язану зі спіритичною дошкою. Відбувся цей випадок через надмірну цікавість та допитливість дітей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що викрадені інопланетянами: жахливі історії жертв.

Також "Знай.uа" писав, про те, що з'явилася офіційна версія і теорії змови найстрашнішого теракту в історії.