Компроміс – одна з основ будь-яких стосунків. Однак це зовсім не означає, що потрібно залишатися з партнером, чия поведінка вас не влаштовує, і кого ви не любите, а терпіть. Тому що нескінченне терпіння у стосунках – це вже не плюс, а величезні й не завжди потрібні зусилля, часто – насильство над собою. Про це йдеться у блозі визнаного психолога і гештальт-терапевта Марії Долгих.

Психолог пише, що багато пар не проговорюють свої проблеми, а просто терплять, через що стикаються з великим душевним болем. Така жертовність не має нічого спільного зі здоровими відносинами і любов'ю до себе.

Це завжди зусилля і іноді навіть - насильство над собою. І важливо розуміти, навіщо і заради чого ти терпиш. Чи варта шкурка вичинки? Або ти зараз терпиш, просто тому, що звик. Ти витримуєш,- зазначила Марія Долгих.

За її словами, витримуючи багато болю в дорослому віці, люди надсилають самим собі послання: "ти не заслуговуєш ніжності, турботи і любові".

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"І це послання дуже сильно впливає на все наше життя, поступово руйнуючи нас, роблячи нас черствими, нечутливими", - зазначила психолог.

Терпіння у відносинах - це насильство над собою.

Вона також зазначила, що люди, які схильні довго і стійко терпіти - завжди користуються повагою за силу й відвагу. Однак, психолог наголошує, що зазвичай у них просто не було вибору, і такими їх змусили стати близькі люди та обставини.

"Коли є можливість помітити свою біль, поспівчувати собі, з'являється цінність себе і чутливість до себе. Себе відверто шкода. Все більше розумієш, що заслуговуєш ніжності, турботи і любові", - підсумувала гешальт-терапевт.

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв, що телеведуча Маша Єфросиніна розповіла, як утримати чоловіка. За словами телеведучої, їй дуже часто задають це питання.

Маша Єфросиніна вирішила опублікувати нову серію рад, які вона називає своїми "пятерочками". Для відеоблогу зірка вибрала дуже актуальну тему для жінок – "Як утримати коханого чоловіка".

За словами телеведучої, це питання вона отримує дуже часто. І хоч Маша Єфросиніна не є експертом у відносинах, однак вона зробила чимало висновків із конфліктів з чоловіком, якими поділилася з передплатниками.

Також раніше ми писали про те, як на поведінку впливає наша фігура. Вчені знайшли пряму залежність між станом тіла і характером.

Також психологи розповіли, чому чоловіки кидають хороших дружин заради поганих дівчаток.