Хочете стати дійсно краще? Але не тільки зовні, а й у плані характеру? Худніть! Ось таку нетолерантну заяву по відношенню до огрядних людям зробили вчені з Університету Техасу, що розташовується в Далласі.

На думку дослідників, у струнких людей краще характер, ніж у тих, хто страждає надмірною вагою, і між цими двома чинниками існує пряма залежність. Так, повні люди, за версією вчених та учасників експерименту, відрізняються деякими негативними рисами – лінощі, недбалість, і т. д, в той час як стрункі асоціюються з зібраністю, дисципліною і здоров'ям. Їх вважають більш захопленими, впевненими в собі.

Крім того, чоловіків і жінок з фігурами, відповідними їх гендерної приналежності, відносять до активного та позитивного типу, а особистостей з нестандартними параметрами – до пасивного типу. Вчені показали, як стереотипи, засновані на формі тіла, формують перші враження про незнайому особистість. Ранні дослідження виявили, що часто люди приписують незнайомцям певні риси, спираючись на форму їх особи. У рамках експерименту учасникам показали 140 реалістичних моделей тіла, створених за допомогою комп'ютерної програми, серед яких 70 примірників були чоловіками, а інші 70 – жінками. Потім волонтери повинні були приписати цим моделям риси характеру з 30 запропонованих, спираючись виключно на зовнішні дані. За підсумками експерименту вчені прийшли до наступного висновку, люди вважають, що характер людини залежить від типу фігури. Проте учені поки не знайшли точних доказів наявності зв'язку між фігурою і характером, вважаючи всі висновки людей суто індивідуальними, і вимагають більш докладного вивчення.

Хто абсолютно не комплексує щодо зайвих кілограмів, не заморочується дієтами і постійно балує шанувальників відвертими знімками – так це Тесс Холідей. 150-кілограмову модель знову порадувала фанатів плюс-сайз своїми пишними формами в Instagram.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав про те, що телеведучої Юлії Барановської загрожує анорексія з-за шоумена Максима Галкіна, який був її коханцем, а потім кинув. Барановська зовсім не думає про риси характеру або фігурі – вона лише відмовляється від їжі на фуршетах і гіпнотизує телефон, в очікуванні того, що коханий їй напише.

А ось фанати Кім Кардашьян засмучені: вони запідозрили світську левицю в тому, що та хірургічним шляхом зменшила видатну частину свого тіла.