У Домініканській Республіці є невелике село Салінас, розташована далеко від цивілізації. Тут відбувається щось неймовірне. Вчені протягом багатьох років вивчають природу місцевих жителів. Але навіть в 2018 році відбувається здається чимось з області фантастики. Дивно, але тут народжуються дівчатка, які у віці 12 років перетворюються на хлопчиків. Цей феномен отримав незвичайну назву "геведосе", який буквально перекладається як пеніс в 12 років.

Чоловіки родом з Салінаси згадують про те, як у дитинстві у них було безліч різних ляльок та інших дівчачих іграшок, як ходили в сукнях. Але їх ніколи до цього не тягнуло. Їм завжди хотілося з ким-небудь побитися або поганяти м'яч. В підлітковому віці їх тіло перетворювалося в мальчиковое, і їх тяга до хлоп'ячим занять набувала сенс. Зараз у селі живуть так звані "геведосе", які ще не перетворилися на хлопчиків. Одна з таких сімей розповіла журналістам про свою дочку Карлі. Зараз їй майже 10 років, і батьки вже відчувають, що скоро вона зміниться.

Цей феномен здається неймовірним, але він все ж має логічне наукове пояснення. Причину трансформацій визначили ще в сімдесятих роках минулого століття, коли американські вчені вирушили на дослідження деревени Салінас.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Суть в тому, що в утробі матері всі люди виглядають як дівчатка. Як відомо, у кожної людини по 2 хромосоми. У дівчаток – це Х-хромосоми, а у хлопчиків – Х і Y. Але на ранньому терміні вагітності пол визначити не можна. Це стає можливим, коли починають функціонувати гормони. Деякі плоди залишаються дівчатками, інші під дією тестостерону перетворюються у хлопчиків.

Сплеск чоловічого гормону в відбувається не у всіх дітей в утробі. Саме тому тут народжуються тільки дівчатка. Але по своїй природі у деяких з дітей є набір Х та Y-хромосом, як у хлопчиків.

Сплеск тестостерону відбувається в підлітковому віці, тому і виникає трансформація. Варто відзначити, що всі органи хлопчиків працюють нормально. В цілому 1 з 90 народжених в домініканській селі дітей є "геведосе". Експерти вважають, що так відбувається через віддаленого розташування села і її ізольованості.

Портал "Знай.uа" вже писав про те, що в деяких селах маленькі дівчатка змушені виконувати подружній обов'язок

А також про те, що у Мельбурні бездомний спробував зупинити терориста

Нагадаємо: як визначити сумісність з чоловіком за іменем