Майкл Джей Фокс народився і виріс у Канаді. З самого дитинства він мріяв стати популярним голлівудським актором. І йому вдалося це зробити – він здобув популярність завдяки ролі Марті Макфлая в легендарній серії фільмів Назад у майбутнє. Він отримав за свою роботу значні гонорари (його стан налічує кілька десятків мільйонів доларів), славу, любов шанувальників – все, про що мріяв. Такого багато можуть тільки позаздрити.

Але життя Майкла зовсім не таке ідеальне, яким здається на перший погляд. Коли йому було трохи більше 30 років, він дізнався жахливу новину. Йому діагностували хворобу Паркінсона, і в нього вже почали виявлятися симптоми. Таке трапляється досить рідко, адже це захворювання найчастіше проявляється у літніх людей. Дуже довго актор не міг змиритися з цим – він усіляко заперечував, що хворий.

Наслідком цього стало виникнення нової проблеми – алкоголізм. На щастя, Майкла оточують вірні, які розуміють і дбайливі люди, які допомогли йому подолати всі труднощі. Завдяки їх підтримці він вчасно схаменувся і вирішив, що повинен допомогти таким, як він. В кінці дев'яностих він став засновником громадської організації, що вивчає аспекти хвороби та методи боротьби з нею.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Незважаючи на хворобу, актор продовжує зніматися в кінострічках, дивуючи шанувальників своїм талантом. Одна з його ролей досить символічна – в серіалі Юристи Бостона він зіграв багатія Деніела Посту, який порушив закон і більше всього на світі хоче зберегти своє здоров'я. Крім акторської діяльності, Фокс займається письменством, а також активно допомагає людям, що страждають від хвороби Паркінсона.

Раніше портал "Знай.uа" писав про професора, який вирішив поділитися своїм досвідом і думками після того, як дізнався про страшний діагноз

А також про цілеспрямовану дівчину, якій вдалося потрапити в суворий світ моди, незважаючи на інвалідне крісло

Як повідомлялося: YouTube зніме серіал за мотивами улюбленої кінострічки з Леонардо Дікапріо