Ренді Пауш – американський професор інформатики в університеті Карнегі-Меллон, розташованому в Піттсбурзі, штат Пенсільванія. Восени 2006 року йому поставили страшний діагноз: рак підшлункової залози. Лікарі повідомили, що вилікувати хворобу неможливо. Ренді вирішив, що опускати руки ні в якому разі не можна. Він вирішив гідно прожити своє життя і зробити корисний внесок у суспільство.

У вересні 2007 року в стінах рідного університету він прочитав мотивуючу, надихаючу і оптимістичну лекцію з символічною назвою Остання лекція: Досягнення ваших дитячих мрій. Лекція була записана на відео, яке було викладено на YouTube.

Вона дуже швидко стала популярною. Користувачі Інтернету залишали слова подяки і захоплення. Чоловіка почали запрошувати відомі засоби масової інформації на різні ефіри.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

У своїй лекції він розповів про свої дитячі мрії і поділився тим, як йому вдалося виконати кожну з них. Серед них були вельми незвичайні бажання: побувати в невагомості, попрацювати дизайнером-ідеологом у відомій компанії Дісней, виграти в парку розваг самого великого плюшевого ведмедика, написати статтю для енциклопедії Book World, стати учасником однієї з ігор Національної футбольної ліги.

Ренді Пауш написав у співавторстві книгу Остання лекція, в якій продовжив ділитися своїм досвідом, думками та бажаннями. Незабаром вона стала справжнім бестселером.

Незважаючи на те, що лікарі повідомили чоловікові, що йому залишилося всього 3 місяці, він прожив 3 щасливих і насичених року. Професор помер 25 липня 2008 року у віці 47 років від ускладнень раку.

Портал "Знай.uа" вже писав про імпровізовану школу в Індії, в якій вчать бідних дітей

Читайте також про те, як юний 8-річний підприємець з Канади став мільйонером

Нагадаємо: аристократка з впливової родини пожертвувала всім і стала сестрою мелосердия