Бен Андервуд був звичайним підлітком. Він вів активний спосіб життя, обожнював грати з друзями у футбол і баскетбол, кататися на велосипеді і скейтборді, як і його однолітки. По більшій частині, хлопчик був таким, як і решта. Але його унікальна історія. Вся суть – у тому, що він втратив зір. Дивним чином йому вдавалося жити так само, як і інші люди.

Коли хлопчикові було 2 рочки, йому поставили страшний діагноз: рак сітківки. Лікарям довелося видалити Бену обидва ока. Друзі, родичі і близькі люди завжди захоплювалися силою волі і відвагою хлопчика – він ніколи не переживав через свою сліпоту. І все це враховуючи той факт, що багато людей прирівнюють втрату зору до кінця життя.

Звичайно ж, виникає питання про те, як Бен міг грати в футбол або кататися на велосипеді, якщо він нічого не бачить. Вірним другом хлопчика стала ехолокація – спеціальна техніка, яку зазвичай використовують дельфіни, кажани, деякі птахи і ссавці.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він видавав мовою клацання, коли рухався, вони відбивалися від поверхні і ніби показували йому предмети, які знаходяться поруч. Андервуд з легкістю міг відрізнити відро для сміття від телефонної будки і так далі. Він буквально "бачив" різницю між припаркованими вантажними та легковими автомобілями.

Коли він потрапляв в будинок, де раніше ніколи не бував, то з легкістю міг визначити, в якій стороні знаходиться кухня, а – спальня. Хлопчик і всі близькі, які постійно його підтримували, всіма силами боролися за його життя і здоров'я. На жаль, але рак поширився на хребет і мозок Андервуда, і він помер у віці 16 років в 2009 році.

Раніше портал "Знай.uа" писав: талановитий актор Майкл Джей Фокс досяг успіху, незважаючи на хворобу Паркінсона

А також про чоловіка, який переміг рак і підкорив 7 вершин світу

Нагадаємо: цілеспрямована дівчина потрапила в суворий світ моди, незважаючи на інвалідне крісло