Дівчина на ім'я Естер народилася в 1981 році в Нідерландах. З маленького віку вона активно займалася плаванням та іншими видами спорту. Часто під час фізичних навантажень самопочуття дівчинки погіршувався. Батьки почали возити Естер по лікарях, вона здавала безліч різних аналізів, але лікарям все ніяк не вдавалося поставити точний діагноз.

Лише крововилив у мозок допомогло зрозуміти, в чому проблема. Лікарі нарешті поставили діагноз: судинна мієлопатія. У віці 9 років дівчинці зробили складну операцію, яка тривала близько десяти годин. На жаль, оперативне втручання лише погіршило стан Естер – її паралізувало ноги.

Постійним супутником дівчинки стала інвалідна коляска. Але крісло не зупинило заядлую спортсменку. Вона почала старанно займатися волейболом і баскетболом. Всесвітньо відомою вона стала саме завдяки тенісу. Естер – 42-кратна чемпіона турнірів Великого шолома. Перемоги Вергер надихають людей з обмеженими можливостями, які мріють про великому спорті.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Незважаючи на те, що Естер в 2013 році прийняла рішення залишити професійний спорт, вона продовжує досягати вражаючих висот. Вона здобула освіту в сфері спортивного менеджменту. Зараз дівчина працює консультантом Параолімпійської збірної Нідерландів, займає пост директора міжнародного турніру тенісистів-колясочників, а також виступає з мотиваційними лекціями. Естер заснувала благодійний фонд з метою допомоги хворим дітям займатися різними видами спорту.

Раніше портал "Знай.uа" писав про кумедні відеоролики, якими Мессі поділився з підписниками

Читайте також: смілива жінка усиновила хлопчика, на якому поставили хрест навіть лікарі

Нагадаємо: юний художник поділився вражаючими роботами