Левітація – це подолання гравітації (сили тяжіння), при якому одухотворений або неживий об'єкт парить в просторі. При цьому мається на увазі відсутність контакту з твердою або рідкою поверхнею і відштовхування від повітря (як у птахів).

З давніх часів існують легенди про літаючих факірів і йогів в Індії. Ці польоти вчені не прирівнюють до левітації, оскільки йоги не парять, а пролітають (навіть у позі лотоса), попередньо відштовхуючись за допомогою розроблених м'язів.

Фокусники також використовують прийоми з левітуванням в повітрі. Найчастіше це робиться за допомогою найтонших мотузок, які підтримують людину, або прозорої установки, на якій учасник фокуса стоїть або лежить.

Згідно альтернативних теорій, левітація можлива в результаті виникнення біогравітаційного поля і енергії, які створюються мозком людини. За цією теорією, людина свідомо може почати політ і вибирати його напрямок. Теорію в деякій мірі підтвердив досвід, в рамках якого групі людей переконали, що вони знаходяться на борту космічного корабля, в невагомості. До крісла кожного учасника досвіду були приєднані прилади, що вимірюють вагу. Показники зафіксували, що на півтори секунди вага деяких людей зменшилася.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Наука не заперечує левітацію, але заявляє, що вона допустима в областях відсутності гравітації – там, де її нейтралізує вплив магнітного поля. У цих зонах створюється невагомість, а відповідно, можливо левітування предметів чи об'єктів в повітрі. Силою, яка компенсує гравітацію, можуть також бути сильні звукові коливання, лазерні промені, струмені газу, електричний струм.

Раніше ми писали, що пілоти декількох авіаліній повідомили, що бачили непізнані літаючі об'єкти у небі над Великобританією.

Нагадаємо, на офіційному сайті NASA з'явилося фото з описом, що в пустелі Юти впав НЛО.

Раніше Знай.uа повідомляв, що жителі Канади спостерігали в небі непізнаний літаючий об'єкт, який вдалося зафіксувати на відео. Корабель з'явився над Квебеком.

Знай.uа писав, на відео з камер Міжнародної космічної станції (МКС) уфологи виявили дивний літаючий об'єкт великого розміру, який рухався в протилежну сторону від станції.