Жауме Пленса – відомий скульптор, художник родом з Іспанії, який створює незвичайні і оригінальні творіння. Вони прикрашають міста по всьому світу. Багато впливові компанії замовляють у архітектора цілі композиції, якими оформляють будівлі, офіси і територію.

Жауме створює скульптури величезних розмірів, оформлені у вигляді фігур людей. Вони виготовлені з білої сталі і являють собою конструкції, що складаються з сотень нот або букв, немов з розсипаного алфавіту. Чому саме букви і ноти?

Ідея Жауме – в тому, що люди постійно оточені різними словами і звуками. Рано чи пізно вони і самі стають звуком. Важливу роль у створенні скульптур грає світло. Він є її важливою частиною. Букви, які відображають світло і химерні тіні гармонійно доповнюють композицію.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Варто відзначити, що кожна фігура має так званий вхід – її з легкістю можна розглянути зсередини. Жауме переконаний в тому, що людина, яка заходить в скульптуру, стає її душею. Без людини скульптура порожня. Таким способом автор спілкується з глядачами. На деякий час глядач може стати частиною композиції, учасником події, а не тільки спостерігачем.

Перед відкриттям нового проекту художник ретельно підбирає місце. Для нього важливо, щоб фігури гармонійно вписалися в місцевість.

наприклад, для Йоркширського парку він створив композицію з скульптур, які сидять на газоні, відпочивають, взаємодіють.

Головна мета творчості для художника – зробити так, щоб при вигляді композиції або окремої фігури людина задумався про їх розумінні. З допомогою своїх творінь він задає питання глядачам. І якщо вони намагаються знайти відповідь, мета досягнута.

Портал "Знай.uа" вже писав про незвичайну гробницю, знайдену археологами в Єгипті

А також про незвичайний готель за проектом Захи Хадід, який відкрився в Макао

Нагадаємо: підліток дав ляпаса статуї, і йому довелося вибачитися