Гавайські тюлені-ченці перебувають на межі зникнення. За ними ретельно спостерігають дослідники. Останнім часом вони досить часто виявляють морських вугрів у носах тюленів. Вони розповіли, що без проблем врятували одного з таких тюленів. На жаль, врятувати рибу їм не вдалося. Цією історією дослідники поділилися на своїй сторінці в Facebook.

Mondays...it might not have been a good one for you but it had to have been better than an eel in your nose. We have...

Geplaatst door Hawaiian Monk Seal Research Program op Maandag 3 december 2018

Варто відзначити, що подібні випадки вже траплялися. Експерти припускають, що вугри пробираються в ніс тюленів, коли ті пхають мордочки в щілини коралових рифів або в пісок в пошуках їжі. Існує ще одна, більш дивна версія. Ймовірно, тюлені-ченці ковтають рибу. А потім намагаються позбавитися від неї незвичайним способом – через ніс.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За гавайськими тюленями спостерігають протягом останніх 40 років. Але події з вуграми зустрічаються лише останні кілька років. Зараз експерти займаються вивченням цього питання. Вони намагаються зрозуміти, чому подібні випадки почастішали.

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, як 200 добровольців рятували маленьких косаток

А також про дитинчат диких тварин, яких ви навряд бачили

Нагадаємо: після порятунку тюленятко живе з людьми і вважає себе котиком