В 2016 році дитинча нерпи врятував рибак. З тих пір симпатичний малюк не розлучається з людьми і навіть почав вести себе як справжній домашній кіт. Про це передає Clutch.

Мила історія сталася неподалік Санкт-Петербурга. Дитинча нерпи підпливло до чоловіка, який спокійно рибалив. Рибак не залишився байдужим і відвіз дитину в Центр реабілітації морських тварин.

Малюка назвали Крошиком і почали його лікувати. Він важив дуже мало для тварини його віку - всього 4 кілограми. Лише завдяки медичній допомозі та збалансованому харчуванню нерпенок перетворився на красивого тюленя. Люди вирішили випустити його назад у водойму, але у Крошика були зовсім інші плани.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

З самого початку малюк лестився до людей, залазив на руки, вимагав, щоб його гладили. Коли його випустили назад в його природне середовище проживання, Крошик все одно вирішив повернутися до людей. Його вирішили залишити в Центрі ще на рік, але відучити від ласки, тому всім суворо-пресуворо заборонили чесати тюленю животик.

Через рік його випустили, він поплив, але виявилося, що все не так гладко. Наступний місяць він підпливав до човнів, крав у рибалок рибу і вибрався на берег. Медики зрозуміли, що, нажаль, за час реабілітації нерпа занадто сильно відвик від дикої природи. Тепер він живе в Центрі і веде себе, як домашній котик.

Крошик проситься на руки, грає з людьми, любить, щоб його гладили і чесали пузико і спинку. Співробітники тренують його за спеціальною програмою, щоб він зовсім не обледащів. Тюлень вміє плескати і наздоганяти предмети на мотузочці.

У березні він навіть схитрував і почав линяти раніше, щоб довше жити в будинку з людьми, а не переселятися у власний будиночок на вулиці.